"Zilsiz okul" sorumluluk öğretecek

"Zilsiz okul" sorumluluk öğretecek
Sarayönü'nde tüm okullarda öğrencilerin sorumluluk duygularını artırmak ve kendi zamanlarını yönetebilmesini sağlamak amacıyla zil uygulaması kaldırıldı.Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Okul zillerimiz susuyor" kampanyası...

Sarayönü'nde tüm okullarda öğrencilerin sorumluluk duygularını artırmak ve kendi zamanlarını yönetebilmesini sağlamak amacıyla zil uygulaması kaldırıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Okul zillerimiz susuyor" kampanyası ile öğretmen ve öğrencilerin derse giriş ve teneffüse çıkışlarda zil uygulamasının kaldırılmasını kararlaştırdı. Yaklaşık bir ay önce bağlatılan uygulama kapsamında koridorlarda bulunan ders giriş çıkış çizelgelerine göre saatlere bakarak derse giren ve teneffüse çıkan öğretmen ve öğrenciler, kendi zamanlarını yönetip sorumluluk duygularını artırıyor.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman yaptığı açıklamada, "Okul zillerimiz susuyor" sloganıyla başlatılan proje ile okullarda bir aydır zil çalmadığını söyledi.

Uygulamanın öğrencilere sorumluluk duygusu aşıladığını ifade eden Şişman, şöyle devam etti:

"Gürültü kirliliğinden tutun, öğrenci davranışını kontrol edebilme, öğrencinin kendi sorumluluğu içerisinde hareket edebilme, zamanı ayarlayabilme amacıyla bu uygulamayı başlattık. Öğrencilerimizi gürültü kirliliğinden kurtardık. Okullarımızda artık ziller çalmıyor."

"Öğrenciler uyum gösterdi"

Şişman, öğretmen ve öğrencilerin zil çalmama uygulamasına uyum gösterdiklerini ve yüksek oranda sürdürülebilirlik sağladıklarını kaydetti. Uygulama devam ettikçe kazanımların da artacağını anlatan Şişman, "Uygulamayla öğrencilerin sorumluluk bilinçlerini kazanmaları, disiplin kavramının şekillenmesi, kendilerini kontrol edebilmeleri adına ciddi kazanımlar elde etmeye başladık." dedi.