Ziraat danışmanları çağdaş tarım faaliyetlerini inceledi

Ziraat danışmanları çağdaş tarım faaliyetlerini inceledi
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı ve Ziraat Odası Danışmanlık Hizmet Birimi, Sarayönü’nde faaliyet gösteren TİGEM Gözlü Tarım İşletmesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Toplam 288 bin dekar alanda faaliyetini sürdüren...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı ve Ziraat Odası Danışmanlık Hizmet Birimi, Sarayönü’nde faaliyet gösteren TİGEM Gözlü Tarım İşletmesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Toplam 288 bin dekar alanda faaliyetini sürdüren Gözlü Tarım İşletmesi bir yılda elde ettiği rekolte olarak, Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor.

İnceleme ziyareti hakkında yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Büyükbaş hayvan tesisinde 2.000 ana baş, 1.300 esmer,700 simental olup toplamda 4.200 baş hayvan bulunmaktadır. Sağım yapılan 1.500 hayvandan 30 ton süt alınmaktadır.

İşletme de yaklaşık 45.000 küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Sürünün %95 Akkaraman geri kalanı ise Acıpayam ve Samsun Bafra ırkından oluşmaktadır. Günlük süt verimi ortalama olarak 5 ton civarındadır. Ayrıca yıllık ortalama 60 ton civarında yün alınmaktadır. Yıllık kuzu üretimi 23.000 baş, ikizlik oranı ise %50 civarındadır.

Selektörde saatte 20 ton eleme yapılmakta silolardan gelen mahsul hiç el değmeden otomatik bir sistemle elenip paketlenerek oradan da tartıma yönlendirilmektedir. Tesiste saatte 30 tonluk otomatik paketleme yapılabilmektedir.

Gözlü Tarım İşletmesi hayvanların ihtiyacı olan kaba yemi kendi üretirken ayrıca Türkiye ‘de ki diğer tarım işletmelerine yem satışı yapmaktadır.

Gözlü Tarım İşletmeleri Müdürlüğü Türkiye genelindeki çiftliklere göre birçok alanda ipi göğüslemekle birlikte istihdam konusunda da ilçemize önemli katkılar sağlamaktadır. Her bir tesisi ilçemiz için ayrı bir gurur kaynağıdır.”