Ziraat Odası'nda Engin Çelik dönemi

Ziraat Odası'nda Engin Çelik dönemi
Sarayönü'nde çiftçilerin en büyük sivil toplum örgütü olan Ziraat Odası'nda, 9 binden fazla üyeyi temsil eden 27 delegenin oylarıyla başkan belirlendi. Daha önce belirlenen 27 delegeden 15'inin oyunu alan Engin Çelik, Ziraat Odası'nın...

Sarayönü'nde çiftçilerin en büyük sivil toplum örgütü olan Ziraat Odası'nda, 9 binden fazla üyeyi temsil eden 27 delegenin oylarıyla başkan belirlendi. Daha önce belirlenen 27 delegeden 15'inin oyunu alan Engin Çelik, Ziraat Odası'nın yeni başkanı seçildi. Diğer aday Nejdet Öz ise 12 oy aldı. Yeni Başkan Engin Çelik, seçimden sonra yaptığı açıklamada, "Teslim aldığımız bu bayrağı daha yükseklere taşıyacağız. Ayrım gözetmeksizin, adamın adamı değil, hizmet adamı olmak için mücadele vereceğiz. Alın teri ve haysiyetimizle yaptığımız işi diline dolayarak bizi küçümseyenlere en büyük cevabı sandıkta verdik. Büyüklük taslayanlardan daha büyük Allah var. Genel kurulumuzun çiftçilerimize ve ilçemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum." dedi.

Sarayönü Ziraat Odası, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Seçimli genel kurulda iki aday yarışırken, delegelerin çoğunluğu oyunu Engin Çelik'ten yana kullandı. Ocak ayı içerisinde belirlenen 27 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda 15 oy alan Engin Çelik, 1994'den bu yana girdiği 9 seçimi de kazanan Fatih Karça'nın ardından seçilen ilk başkan oldu.

Sarayönü Merkez İlkokulu'nda gerçekleştirilen genel kurul Cumartesi günü gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda ilk olarak divan heyeti seçildi. Divan başkanlığına Altınekin Ziraat Odası Başkanı Kağnıcıoğlu seçilirken, divan üyeleri Kadınhanı Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Asım Kaş, Şoförler Odası Başkanı İsmail Karata, Altınekin Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Himmet Kayahan'dan oluştu. Divan heyetinin seçiminin ardından Genel Sekreter Mahpeyker Feryal Karça tarafından mali raporlar okunarak oylama ile kabul edildi. Daha sonra yönetim kurulunun ibrası gerçekleştirildi. Devamında tahmini bütçe belirlendi.

"Adamın adamı olmayacağız"

Dilek ve temenniler bölümünde ise ilk sözü adaylardan Engin Çelik aldı. Çelik konuşmasında, "Kurulduğu günden bu yana odamıza hizmet etmiş olan tüm Ziraat Odası Başkanlarına ve yönetimlerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bir parantez açmak istiyorum. Ziraat Odamızın emektar olan son başkanı rahmetli Ömer Fatih Karça'yı uzun yıllar yapmış olduğu hizmetlerden ve yeniliklerden dolayı saygı özlem ve minnetle anıyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Delegelerimizin teveccüh gösterdiği takdirde tüm arkadaşlarımla teslim alacağımız bu bayrağı daha ileriye taşımak için canımızı dişimize takacağız. Adamın adamı değil, hizmet adamı olmak için mücadele vereceğimize söz veriyorum. " dedi.

"Çay ocağı işletmecisi değil, çiftçiyiz"

Sonrasında söz alan Nejdet Öz ise konuşmasında, "Ben öncelikli olarak heva ve hevesle ne de birilerinin iteleme ve kakalamasıyla fırıncılar, bakkal ve çaycılar gibi STK'ların genel kuruluna etik olmayan hesabi birliktelikler kurup başkanlığa adaylığımı koymam. Ben onların, onlar benim sorun ve dertlerimi bilmez. İlçemizin ekonomisi tarıma dayalı bir ekonomidir. Dünyadaki çölleşme ve kuraklaşmadan payını alan, yağışı yılda m²/80 kg ve altına düşen yağış oranıyla ve tarımsal girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle zor şartlarda çiftçilik yapmaya çalışan çiftçi kardeşlerimiz gibi arkadaşlarım ve ben mutlak anlamda çiftçi olduğumuzdan sorunlarımız ortak ve aynıdır. Çünkü biz çay ocağı işletmecisi değil gerçek mutlak anlamda çiftçi olduğumuzdan aynı ve ortak sorunlarımızı gidermek ve yollar aramak, sürdürülebilir yenilikçi bir tarım için buradayız." dedi.

Zafer Çelik'in

Dilek ve temennilerin ardından seçimlere geçilirken 27 delege sandık başına gitti. Sandığın açılarak oyların sayılmasının ardından 15 oy alan Engin Çelik, başkan oldu. Diğer aday Nejdet Öz ise 12 oy aldı. Engin Çelik'in başkanlığındaki listede Mustafa Aydın, Mehmet Ayhan, İbrahim Yarar, Ömer Altun, Ahmet Çay, Serdar Yavuz, Yunus Çobanoğlu, Birol Şen, Selahattin Erdoğdu, Mustafa Turan, İbrahim Ocak, Yusuf Zeybek, Osman Altıncaba yer aldı.

Çelik, seçimden sonra yaptığı açıklamada, "Bu dünyada kimsenin kimseye tepeden bakarak küçümseme hakkı da, haddi de yok. Büyüklük taslayanlardan daha büyük Allah var. Alın teri ve haysiyetimizle yaptığımız işi diline dolayarak bizi küçümseyenlere en büyük cevabı sandıkta verdik. Büyüklük taslayanlar her zaman kaybolup gitmeye mahkumdur." dedi.