Ziraat Odası’ndan kadınlar günü etkinliği

Ziraat Odası’ndan kadınlar günü etkinliği
Sarayönü Ziraat Odası, Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında etkinlik gerçekleştirerek faaliyetlerde bulundu.Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ve Tarım Danışmanları, Gözlü mahallesindeki kadın çiftçilerin emekçi...

Sarayönü Ziraat Odası, Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında etkinlik gerçekleştirerek faaliyetlerde bulundu.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ve Tarım Danışmanları, Gözlü mahallesindeki kadın çiftçilerin emekçi kadınlar gününü tebrik etmek için ziyarette bulundu.

Danışmanlık biriminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kadın çiftçilerimiz tohum ekiminden, gübreleme, çapalama, hasat ve hayvan yetiştiriciliği, bakımı gibi tarımsal üretiminin her alanında faaliyette bulunduklarını belirttiler. Kırsalda erkekler genellikle sadece tarımsal işlerin bir kısmını yaparken, kadınlar hem üretim, hem de ailenin yaşamının sürdürülmesi için gerekli tüm ihtiyaçları karşılamaya yönelik faaliyetleri de gerçekleştirirler. Ayrıca gıda seçimi, üretimi, yetiştirilmesi, hazırlanması ve hasadında merkezi role sahip olmaları, tohumları saklayıp korumaları, hayvan üretimi ve ıslahına ilişkin bilgilere sahip olmaları ve biyo çeşitliliği sağlıyor olmaları gibi özellikleri nedeniyle kadınlar tarımsal üretimin biriktirici, koruyucu ve geliştirici beynidirler.

Bizi güler yüzleriyle karşılayıp misafir eden Güldane Gözlü ve ailesine, Azime Köker ve ailesine, Emine Çoban ve ailesine teşekkür eder varlıklarıyla hayatımıza katkılarından dolayı tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlarız. Kadın şiddetinin ve cinayetinin olmadığı, tüm kadınların mutlu ve huzurlu yaşayacağı bir dünya dileriz.”