23 Nisan Gözlü’de coşkuyla kutlandı

23 Nisan Gözlü’de coşkuyla kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü’nde de kutlandı.TBMM’nin açılışının 103....

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü’nde de kutlandı.

TBMM’nin açılışının 103. Yıldönümü kutlamaları ilçemizde Pazar günü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Kutlama programı Pazartesi günü (dün) Gözlü Nadir Özşahin İlk-Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programda coşkuyla devam etti.

Gözlü 23 Nisan

Sarayönü’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Pazar günü, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Programa okulları temsilen okul yöneticileri de katıldı.

Kutlamalar Pazartesi günü, Gözlü Nadir Özşahin İlk-Ortaokulu tarafından hazırlanan program ile devam etti.

Programa Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, resmi kurum daire amirleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Gözlü 23 Nisan

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okulun müdürü İbrahim Abbas Kılıç günün anlam ve önemini belirten şu konuşmayı yaptı: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103.Yılı kutlama programını icra etmek için toplandığımız bugünde başta değerli protokol üyeleri olmak üzere tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.

23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bu toprakları vatan kılmış asil millet için bir dönüm noktasıdır. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle âleme ilanıdır 23 Nisan.

Bu günün ardından, büyük Türk milleti hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık aşkıyla, birlik ve beraberlik içinde tüm güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.

23 Nisan gibi milli bayramların önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve mutlulukta bir olduğumuz günlerdir. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşamış olduğumuz asrın felaketi olarak da adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler ile sarsıldık.

Ama bu kadim millet bir olmayı, birlikte olmayı bilmiştir.  Yine yaşadığımız bu sarsıntıyı, üzüntüleri unutmak ve 23 Nisan vesilesi ile de çocuklarımızın yaşayacağı heyecanları görmek ve mutluluklarına ortak olmak için bugün buradayız.  Allah’tan tekrar böyle acıları ülkemize yaşatmamasını temenni ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlar, bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşmüş tüm askerlerimizle birlikte, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.” dedi.

Gözlü 23 Nisan

Konuşmanın ardından okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu Ront ve Halk Oyunları Gösterisi sergilendi,  şiirler okundu. Görsel şovlar ve hazırlanan yarışmalar izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Programın sonunda Gözlü Nadir Özşahin İlk-Ortaokulu yılsonu sergisinin açılışı yapıldı.

Kaymakam Göktaş, Başkan Solak ve protokol üyeleri öğrenciler tarafından yapılan resim ve el işi çalışmalarını ilgiyle takip etti.

Gözlü 23 Nisan

Etiketler :