Altındaki yükselişin sebebi belli oldu

Altındaki yükselişin sebebi belli oldu
Yatırımcının güvenli limanı olarak bilinen altında yukarı yönlü hareketlilik sürüyor. Rekor üstüne rekor kıran alının neden yükseldiği oraya çıkı. Peki altın neden yükseliyor? İşte ayrıntılar…

Gram altın dün yeni bir rekor daha kırarak, 2 bin 300 TL’ye yükseldi. Kapalıçarşı, en kalabalık günlerini yaşarken, altın almak isteyenler gram altın bulamadı. Kapalıçarşı esnafı “30 yıldır böyle kalabalık görmedim” dedi.

2023’ün başında bin 958 TL olan gram altın, ons altın ve Dolar/TL’de yükselişle beraber önceki gün 2 bin 325 liraya kadar çıktı. Birikimlerini altına yatırım yaparak değerlendirmek isteyenler, bu yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

Tam altın sene başında 13 bin 622 TL’ydi. Bugün 15 bin 570 TL yeni yıla 3 bin 310 TL’den başlayan çeyreğin fiyatı ise 3 bin 838 TL’ye kadar yükseldi.

NEDEN YÜKSELİYOR?
Altın piyasasında görülen volatil hareketin ardından Kapalıçarşı’da önceki gün yoğunluk yaşandı. Uzmanlara göre altındaki yükselişin nedeni ABD'deki bazı bankaların iflas edeceği yönündeki söylentisi oldu.

Altın uzmanı Adnan Kapukaya ise ‘30 senedir Kapalıçarşı’dayım ben böyle kalabalık görmedim’ diyerek altında yükseliş sürecek mi? sorusuna cevap verdi.

YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?
Adnan Kapukaya, “Alıcı daha çok geliyor özellikle altına talep çok yoğun. Tam altın 15 bin 700 lira ile rekor seviyede… Şu 15 güne baktığımız zaman altın yani 2 bin 100 lira seviyesinden 2 bin 300'e çok sert yükseldi. 30 senedir Kapalıçarşı’dayım ben böyle kalabalık görmedim. Altın almak için geliyorlar.

Çünkü borcu olan çok var fiyat devamlı yükseliyor yani yakalamak çok zor. Altın alacaklar buralar yüksek hani bu altın 2 bin 300 - 350 olsa bile gramı 2 bin 100-150 seviyesine bir daha gelecektir oradan almaları tavsiye diyorum” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ