Anız yangını ormana sıçramadan söndürüldü

Anız yangını ormana sıçramadan söndürüldü
Sarayönü’ne bağlı Kurşunlu Mahallesinde tarlada çıkan yangın, ormanlık alan sıçramadan itfaiye ekipleri ve vatandaşların müdahalesi ile kontrol altına alındı.İlk müdahaleyi tarla sahipleri gerçekleştirdiği yangın yanında...

Sarayönü’ne bağlı Kurşunlu Mahallesinde tarlada çıkan yangın, ormanlık alan sıçramadan itfaiye ekipleri ve vatandaşların müdahalesi ile kontrol altına alındı.

İlk müdahaleyi tarla sahipleri gerçekleştirdiği yangın yanında bulunan 8 tarlaya da sıçradı. Rüzgarın ve anızların etkisi ile kısa sürede büyüyen yangına vatandaşlar müdahale de bulunurken, ihbar üzerine itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Olay yerine 2 tankerle ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken, Kadınhanı İtfaiye Merkezinden gelen destek ekiple birlikte yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak, ormana ulaşmadan engellendi.

Vatandaşların ve itfaiye personellerinin gayretleri ile facianın eşiğinden dönülürken, yaklaşık 150 dönümlük arazi hasar gördü.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, tarla sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Kurşunlu Mahallemizde tarım arazisinde meydana gelen yangın itfaiye ekiplerimiz ile birlikte kontrol altına alınmıştır. Hava sıcaklığının arttığı şu günlerde olası yangınlara sebebiyet vermeme açısından lütfen daha dikkatli olalım. Allah beterinden muhafaza etsin. Arsa sahiplerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Etiketler :