Arat'ın istifası siyaseti ısıttı

Arat'ın istifası siyaseti ısıttı
Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve yönetim kurulunun, genel merkez tarafından istifa ettirilmesinin ardında Sarayönü'nde siyaset ısındı.Konya'da 17 Ekim 2017 Salı akşamı Ak Parti Konya İl Başkanlığı'ndan gelen istifa haberleri,...

Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve yönetim kurulunun, genel merkez tarafından istifa ettirilmesinin ardında Sarayönü'nde siyaset ısındı.

Konya'da 17 Ekim 2017 Salı akşamı Ak Parti Konya İl Başkanlığı'ndan gelen istifa haberleri, gündeme bomba gibi düştü. Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'ın genel merkez tarafından istifasının istendiği uzun zamandır kulislerde konuşuluyordu. Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve yönetim kurulu, Salı akşamı, "Aralık 2014 te aldığımız teşkilat görevimizi, Genel Merkezimizin talebi doğrultusunda bugün itibari ile nöbetimizi teslim etmiş bulunmaktayız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur…" açıklamasıyla istifasını duyurdu. İstifa haberinin duyulmasıyla Sarayönü'nde siyaset gündemi hareketlendi.

Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı içerisinde bazı yöneticilerin kararı memnuniyetle karşıladığı, bazı yöneticilerin ise karardan büyük üzüntü duyduğu öğrenildi. Ak Parti'de ilçe kongrelerine doğru geri sayım devam ederken, istifaların ardından kurulacak yeni il yönetiminin, Sarayönü ilçe teşkilatında da önemli değişiklikleri tetikleyebileceği öngörülüyor. Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilat Başkanlığı için iştahı kabaran siyasetçiler ise kulislere hızlı şekilde başladı. Genel merkez tarafından yeni il başkanı atamasının yapılmasının ardından Sarayönü siyasetinde kartlar yeniden dağıtılacak.

"Allahın adaleti öyle güzel ki..."

Öte yandan Ak Parti Sarayönü Eski İlçe Başkanı Rıza Demir, sosyal medya hesabından "Allahın adaleti öyle güzel ki hiç kimseye yaptığını yanına bırakmıyor. Birde yaptığının aynısı yaşatıyor. Şüphesiz ki ne büyük yaradan." paylaşımını yaparak Musa Arat ve yönetiminin istifasına atıfta bulundu. Demir, İl yönetimiyle ters düştüğü için istifaya zorlanmıştı.