Artık faturaya yansıyacak! Dikkat bugün başladı

Artık faturaya yansıyacak! Dikkat bugün başladı
Türkiye’de milyonlarca vatandaşı etkileyecek destek bugün itibariyle sona erdi. Aboneler artık 1 yıldan fazla zamandır ödeme yapmadığı o gider için yeniden fatura ödemeye başlayacak. İşte ayrıntılar…

Milyonlarca vatandaşın bir yıldır muaf tutulduğu faturalarda bugün itibariyle eskiye dönülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde meskenlerde kullanılan doğal gazın 25 metreküplük kısmının devlet tarafından sübvanse edileceğini açıklamış, uygulamanın 1 Nisan 2024 tarihine kadar devam edeceğini bildirmişti. 31 Mart yerel seçimleriyle uzatılan süre bugün sona erdi.

Yaklaşık 20 milyon haneye verilen destek nedeniyle 25 metreküpe denk gelen doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürüldü. Ancak ücretsiz doğal gaz uygulaması bugün itibarıyla sona erdi. Böylece yaklaşık 150 liralık bedel bundan sonra faturalara yansıtılacak.

MAYIS AYI TARİFESİ BELLİ OLDU
Öte yandan BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre doğal gazda Mayıs ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ