Artık jandarma ve sivil polisler de ceza yazacak

Artık jandarma ve sivil polisler de ceza yazacak
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile artık jandarma dahil resmi ve sivil polisler kurallara uymayan sürücülere trafik cezası yazabilecek.Bakanlığın 100 günlük eylem planı çerçevesinde hayata geçirilen uygulama,...

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile artık jandarma dahil resmi ve sivil polisler kurallara uymayan sürücülere trafik cezası yazabilecek.

Bakanlığın 100 günlük eylem planı çerçevesinde hayata geçirilen uygulama, bir genelge dahilinde tüm illere gönderildi. Uygulamaya ilişkin saha çalışmalarına başlandı. Uygulamanın özellikle trafik kazasına ve can kayıplarının artmasına neden olan seyir halinde cep telefonu ile görüşme, trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme, makas atma ve emniyet kemeri kullanımına yönelik olduğu bildirildi. Bu konularda sadece trafik ekiplerinin tek başına yeterli olamayacağı kanaatinin oluşması üzerine, eylem planındaki hedeflere ve yürütülecek kampanyanın amacına ulaşması için tüm kolluk birimlerinin bir seferberlik ruhuyla etkin bir mücadele içerisine girdikleri kaydedildi. Uygulamanın asıl amacının ise tüm sürücülere, güvenli trafik bilinci alışkanlığının kazandırılması olduğu vurgulandı.