Bağışlarınızla otizmli çocukların eğitimine destek olun

Bağışlarınızla otizmli çocukların eğitimine destek olun
Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklar, gençler ve aileleri için çalışan Tohum Otizm Vakfı, Ramazan ayında, otizmli çocuklarında iyi bir eğitim alabilmesi için bağış kampanyası başlattı. Yapılacak her bağış, bir otizmli çocuğun eğitim alarak topluma kazandırılmasını sağlayacak.

Otizm Spektrum Bozukluğu yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan gelişimsel bir farklılık. Bugün her 36 çocuktan 1'inin otizm tanısı aldığı tahmin ediliyor. Ülkemizde, 0-18 yaş grubu arasında 700.000’e yakın otizmli çocuk ve gencimizin sadece 41.472’si eğitime erişimi var. Gittikçe toplumda görülme sıklığı artan otizmin tedavisi için erken tanı ve nitelikli, yoğun eğitim hayati öneme sahip.

Fitre ve Zekât Bağışlarıyla Otizmli Çocukların Eğitimine Destek Olabilirsiniz

Türkiye’de otizm spektrum bozukluğu olan çocukları erken tanı ve eğitimle topluma kazandırmak, otizmli çocukların ve ailelerinin eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şart ve fırsatlarla yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla kurulan Tohum Otizm Vakfı, maddi durumu yetersiz otizmli çocuklara Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumlarında burslu eğitim olanakları sunmak için Ramazan ayında bağışlarınızı bekliyor.

İyilik Dolu Bayramlar

Bu Ramazan’da otizmli çocukların umuduna ortak olmak için; Tohum Otizm Vakfı web sayfasındaki bağış bölümünden “Fitre- Zekat -Bayram Bağışı” başlığından bağış desteğinizi iletebilir, “Sertifikalar” bölümünden ise “Bayram Tebriği Sertifikası” alarak sevdiklerinizin bayramını kutlayabilirsiniz. Yine vakıf web sayfasında Tohum Dükkan alanında yer alan “Bayram Çikolataları”nı satın alarak çalışanlarınız ve iş ortaklarınıza hediye edebilir, Tohum Otizm Vakfı’nın eğitim çalışmalarına destek olabilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ