Bakan Işıkhan, 29 Ekim ikramiyesi için tarih verdi

Bakan Işıkhan, 29 Ekim ikramiyesi için tarih verdi
Emekliler 5 bin lira ikramiyeyi bekliyor. İkramiye ödemesi ne zaman yapılacak, 12,2 milyonu bulan işçi, SSK ve Bağ-Kur emeklisi merakla bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5000 TL ikramiye ödeneceğini açıklamıştı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiye ödemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin ikramiye ilgili sorularına cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiyelerin Kasım ayının başında ödeneceğini söylemesine rağmen Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kesin bir tarih vermese de "Ödemeler, Kasımın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor" açıklaması yaptı.


12,2 MİLYON EMEKLİ İKRAMİYEDEN YARARLANABİLECEK
Toplam maliyeti 61 milyar lirayı bulacak olan ve bir defaya mahsus verilecek olan emekliye 100.yıl ikramiye ödenmesini öngören madde TBMM'de kabul edildi.

1-31 Ekim 2023 tarihleri arası, sosyal güvenlik destek primi ödeyenler dahil, çalışanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede ki iş yerlerinde çalışanlar ödeme alamayacaklar.
Ekim ayı içerisinde işten ayrılmış olanlar da ikramiyeden yararlanamayacaklar.

Birden fazla dosyadan aylık ve gelir alanlara, en fazla ödemeye imkanı olan dosya üzerinden ödeme yapılacak.

Yersiz yapıldığı anlaşılan ikramiye ödemeleri ise geri alınacak.

Etiketler :