Balıkçılar dikkat! Av sezonu kapandı

Balıkçılar dikkat! Av sezonu kapandı
Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonu bugün sona erdi. Bgün itibariyle başlayan av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise yasaktan muaf olacak

2023-2024 balıkçılık av sezonu 15 Nisan Pazartesi günü (bugün) sona eriyor. Bununla birlikte endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için av yasağı başlıyor.

Av sezonunun sona erdiğini Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyurdu. Sezonun birçok balık türünün avcılığı için verimli geçtiğini belirten Yumaklı, denizlerde av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayacağını, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların ise bu yasaktan muaf olacağını ve avcılık yapmaya devam edebileceğini söyledi.

Yumaklı, 4,5 ayı kapsayacak bu dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçıların, Bakanlıktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabileceğini kaydetti.

Bakan Yumaklı, av yasağının uygulandığı dönemde, halkın yaz sezonu boyunca küçük ölçekli balıkçıların yakaladıkları ve yetiştiriciliği yapılan balıklarla ihtiyacını rahatlıkla karşılayabileceğini vurguladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ