Bayramda aşırı tatlı tüketimine dikkat!

Bayramda aşırı tatlı tüketimine dikkat!
Bayramda fazla şekerli besin tüketmenin gıda alerjisine sebep olabildiğine vurgu yapan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, “Şekerleri tadacak miktarda tüketebilirler ancak bunu yüksek miktarda aldıkları takdirde önemli sorunlarda karşılaşabilirler” diye konuştu

Gıda alerjisi olan kişilerde ağızda ve ciltte kaşıntı, boğaz ve yüzde şişme, deri döküntüsü, karın ağrısı, ishal şeklinde şikayetler ortaya çıkabiliyor. Ayrıca nefes darlığı, tansiyon düşüklüğü, bayılma ve şok durumları da yaşanabiliyor.

Gıda alerjilerinde görülen bu belirtiler, besin yenildikten kısa bir süre içerisinde başlayabiliyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Ramazan Bayramı’nda gıda alerjisi yaşamamak için dikkat edilecek hususlara değindi.

Prof. Dr. Güner, “Özellikle alerjisi olan çocuklarda içeriğinin ne olduğu belli olmayan şekerler fazla tüketildiği takdirde bu dönemde bunlarla ilgili sorunlar yaşandığını görüyoruz. Çocuklardan bu lezzetli ürünleri tamamen sakınmak ilgiyi arttıracaktır. Şekerleri tadacak miktarda tüketebilirler ancak bunu yüksek miktarda aldıkları takdirde önemli sorunlarla karşılaşabilirler” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak:İHA