Bayramda seyahate çıkacaklar! İhmal etmeyin

Bayramda seyahate çıkacaklar! İhmal etmeyin
9 günlük Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, seyahat planlarını yapmaya başladı başladı. Uzmanlar tatil için uzun yola gidecek araç sahiplerini yola çıkmadan önce araçlarının bakımını yaptırması konusunda uyarıyor.

Uzmanlar, uzun yolculuklarda, güvenliği ve konforu sağlamak için yolculuktan önce ve yolculuk sırasında yapılması gereken birçok şey bulunduğuna dikkat çekiyor.

Tatilden aracın, yolculuk öncesi bakım ve kontrollerinin tamamlanmış olması gerektiğini dikkat çeken RS Otomotiv Grubu Başkanı Ünal Ünaldı “Yola çıkacak tüm sürücülerimiz araçlarının periyodik bakımlarını ve güvenlik kontrollerini mutlaka yaptırmış olmalı. Motor yağı, soğutma sıvısı, filtreler, fren balataları ve diskleri, değişim zamanı geldiyse mutlaka değişmeli.

Uykusuzluk ve yorgunluğa karşı dikkat!

Mecbur kalınmadığı müddetçe gece yolculuklarını önermiyoruz. Uzun yolculuklarda yapılan kazaların yüzde 20’sinin uyku hali ve dalgınlık nedeniyle meydana geldiğini unutmamak gerekiyor. Yola çıkış zamanı da dikkatli seçilmeli. Mola vermeyi ihmal etmeyelim, gereksiz hız yapmaktan kaçınalım.” uyarısında bulundu.

Kaynak:HABER MERKEZİ