“Belleğin İzi: Neolitik Kent Çatalhöyük” İstanbul’da sanatseverlerle buluştu

“Belleğin İzi: Neolitik Kent Çatalhöyük” İstanbul’da sanatseverlerle buluştu
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hazırladığı “Belleğin İzi: Neolitik Kent Çatalhöyük” sergisi İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UNESCO tarafından dünyanın ilk yerleşik hayatı kabul edilen Çatalhöyük’ü tanıtmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

Altay, Çatalhöyük’ün tanıtımıyla ilgili çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Konya, Çatalhöyük ile birlikte Selçuklu Darü’l-Mülkü ve başta Hazreti Mevlana olmak üzere birçok değerli insanı yetiştirmiş adeta bir kültür hazinesi. Bu hazinelerden biri olan Çatalhöyük’ün daha iyi anlatılması adına İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde açmış olduğumuz sergiyi ziyaret ettik. Modern sanatla geçmişi buluşturan önemli bir sergi ortaya çıkmış. ‘Belleğin İzi Çatalhöyük’ sergimiz, Çatalhöyük’ün tanıtımı için önemli bir mesafe olacak.”

“ÇATALHÖYÜK’Ü BÜTÜN DÜNYAYATANITACAĞIZ”

Altay, Darü’l-Mülk Projesi başta olmak üzere Konya merkezdeki alanlarda ciddi bir restorasyon çalışması yürüttüklerine dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Selçuklu Sultanları Sergisi, Depo No:4 Sergisi gibi kültür ve sanata dair işler yaparken bir taraftan da ülkemizin prestijli mekanlarında Konya’yı ve Konya’nın turizmine katkı sağlayacak işleri yapmaya gayret ediyoruz. Bu manada ‘Belleğin İzi Çatalhöyük’ sergisi çok önemi hocalarımızın çok önemli eserlerinden oluşan bir sergi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesi Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi ile Çatalhöyük’ü görmeye Konya’ya davet ediyorum. Bütün bu özellikleri, güzellikleriyle hem Konya’mıza hem Anadolu’ya hem de insanlık tarihine ve medeniyetine çokça ışık tutan bir alan. Çatalhöyük’ün özellikle bütün insanlar, bütün dünya tarafından bilinmesi Konyalı hemşehrilerimiz başta olmak üzere çok anlamlı olacaktır. Bugün sanatçılarımız gerçekten Çatalhöyük’ü anlayarak, hissederek, oradaki medeniyet umdelerini görerek, Çatalhöyük’ü modern sanatla buluşturarak İstanbul’da sergilemiş oldu.”

Kaynak:HABER MERKEZİ