O maden suyunda büyük tehlike! İsviçre toplatılmasını istedi

O maden suyunda büyük tehlike! İsviçre toplatılmasını istedi
İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye’de üretilen bir maden suyu markasında ‘aşırı seviyede bor’ tespit edildiğini belirterek, maden sularının satışının yasaklanması ve tüketilmemesini istedi

Türkiye’de en çok tüketilen maden suyu markalarından birinde gizli bir tehlike olduğu ortaya çıktı. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, o maden suyunda 'aşırı seviyede bor' tespit ettiğini duyurdu.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’ndan yapılan açıklamada, maden suyunun içerisinde bulunan yüksek miktarda bor nedeniyle tüketilmemesi uyarısında bulunurken, maden suyunun satışının yasaklanması ve tüketilmemesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Resmi bir denetim sırasında B…….. marka maden suyundaki bor içeriğinin çok yüksek olduğu tespit edilmiştir. Sağlık tehlikesi göz ardı edilemez. Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Dairesi (FSVO) söz konusu markaya ait maden suyunun tüketilmemesini tavsiye etmektedir. BAK-SAN GmbH şirketi etkilenen ürünü derhal satıştan çekmiş ve bir geri çağırma başlatmıştır."

Kaynak:HABER MERKEZİ