Birçok veli okul alışverişi yükünü kaldıramıyor

Birçok veli okul alışverişi yükünü kaldıramıyor
Sarayönü’nde eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala velilerin alışveriş sıkıntısı arttı. Okul kıyafetlerinin fiyatlarında ki artış ise dikkat çekiyor. Veliler, eğitim masraflarının kendilerini bu yıl oldukça...

Sarayönü’nde eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala velilerin alışveriş sıkıntısı arttı. Okul kıyafetlerinin fiyatlarında ki artış ise dikkat çekiyor. Veliler, eğitim masraflarının kendilerini bu yıl oldukça zorladığını ifade ediyor.

Sarayönü’nde veliler çocuklarının forma, ayakkabı, çanta ve kırtasiye eksiğini tamamlamak için mağazaların yolunu tutmaya başladı. Çocuklarıyla alışveriş yapan aileler, esnafın da yüzünü güldürüyor. Okulların açılmasına sayılı günlere kala veliler, eğitim yılı için gerekli olan ihtiyaçları daha uygun fiyata almak umuduyla alışverişe hız verdi.

Forma, ayakkabı, çanta ve kırtasiye ürünlerinde geçen yıla göre yüzde 100’e varan artışlar dikkat çekiyor. Veliler, eğitim masraflarının kendilerini zorladığını belirterek, çocuk okutmanın maliyetinin her geçen yıl arttığını vurguladılar.

Yaptıkları araştırmanın sonuçlarını aktaran Eğitim İş Sendikası açıklamasında, “TÜİK enflasyonu yüzde 47.8, kırtasiye enflasyonu yüzde 126. Bu durum ekonomik kriz ve yoksulluk ile mücadele içerisindeki velileri çaresiz durumda bırakmıştır.

Kırtasiyeler, internet alışveriş platformları ve mağazalardan toplanan fiyatlara göre kırtasiye ürünlerindeki artış oranı yüzde 92 ile yüzde 318 oranları arasında değişim göstermekte. Okul forması fiyatı 3 kat, ayakkabı fiyatları ise 2 kat artış gösterdi” ifadelerine yer verdi.

SARAYÖNÜ’NDE FİYATLAR GEÇTİĞİMİZ YILLA AYNI

İlçemizde ise okul kıyafetleri satan mağazalardan Koçaş Giyim Mağazası satış temsilcisi Mustafa Koçaş, etek, ceket, pantolon, kravat, gömlek, hırka ve süveterden oluşan okul kıyafetlerinin fiyatını bu yıl sabit tuttuklarını belirtti.

Koçaş okul alışverişinin fiyatlarının 350 lira ile 500 lira arasında değiştiğini belirterek, rakamların geçtiğimiz sezon ile aynı olduğunu vurguladı.

Konya’da aynı ürünlerin fiyatlarının neredeyse 3 katı pahalı olduğunu belirten Koçaş; “İşletme olarak yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, ekonomik olarak sıkıntılı geçen bu süreçte kampanya düzenleyerek velilerimize yardımcı olmak istedik. Etek, pantolon, ceket, kravat, gömlek ve süveterden oluşan okul kıyafetlerimizin fiyatları 350 ile 500 lira arasında değişiyor. Fiyatların aynı olduğunu gören velilerimiz de okulların açılmasına sayılı günler kala yoğunluk oluşturmaya başladı.” dedi.

SON GÜNE BIRAKMAYIN

Velilere okul alışverişi için son günlere kalmamalarını tavsiye eden Koçaş, “İlköğretim, ortaokul ve liseler önümüzdeki haftabaşında açılacak. Mağazamızda bütün okulların üniformalarını bulunduruyoruz. Ayrıca her üniformanın her bedeni de mevcut. Müşterilerimize en uygun fiyatı sunmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlar okul kıyafeti alışverişinde çok geç kalmasın” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Etiketler :