Börek kıvamında lezzetli krep pişirmenin püf noktası. Tadı damaklarda kalıyor

Börek kıvamında lezzetli krep pişirmenin püf noktası. Tadı damaklarda kalıyor
Krep pişirmenin sırları arasında yer alan püf noktaları öğrenerek, lezzetli bir börek kıvamında krep yapabilirsiniz. Bu tarif, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. İşte krep pişirmenin incelikleri...

Krep yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hamurun kıvamıdır. Hamurunuzun pürüzsüz ve topaksız olması için malzemeleri iyice çırpmalısınız. Un, süt, yumurta ve tuzun homojen bir şekilde karıştığından emin olmalısınız.

Krep tavasını ısıtmadan önce yağlayın ve ardından hamuru dökün. Tavayı sallayarak hamurun tüm yüzeye yayılmasını sağlayın. Kısık ateşte pişirerek krepin altının hafifçe kızarmasını bekleyin.

images.jpg

Krepleri çevirirken dikkatli olun. İnce bir spatula kullanarak krebi nazikçe çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Kreplerin her iki tarafının da altın rengini almasına dikkat edin.

Pişirdiğiniz her krepin üstüne hafifçe tereyağı sürerek lezzetini arttırabilirsiniz. Ardından dilimlenmiş peynir, ıspanak veya kıyma ile doldurarak börek kıvamında bir lezzet elde edebilirsiniz.

MALZEMELER

KREP İÇİN

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

HARCI İÇİN

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet havuç

1 adet kapya biber

1 adet çarliston biber

1 adet patates

1 yemek kaşığı haşlanmış mısır

Birer çay kaşığı tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN: Rendelenmiş kaşar peyniri

Harcı için malzemelerini küp küp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Krep için tüm malzemeleri Arnica DivaTrend Plus haznesine alın ve karıştırın. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavada arkalı önlü pişirin. Pişen kreplerin üzerine sebzeli harçtan ekleyip rulo şeklinde sarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: sofra.com.tr

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ