Bu yıl oruçlar suyla açılacak

Bu yıl oruçlar suyla açılacak
Yılbaşından beri bütün gıda maddelerine gelen zamlardan iftar sofralarının vazgeçilmezi hurma da nasibini aldı. Yüzde 80 zamlanan hurma, tezgahlarda müşteri beklerken, hurmanın fiyatını gören almaktan vazgeçiyor

Ramazan ayına sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi hurma, tezgahlarda yerini aldı. Ancak fiyatı 500 TL’ye kadar çıkan hurmayı gören almaktan vazgeçiyor.

Geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı 230 liradan satılan hurmalar bu yıl kalitesine göre 300 ile 500 liradan satılıyor. Geçen yıla göre fiyatı iki kat artan hurmada satışların, Ramazan ayına az bir zaman kalmasına rağmen hala hareketlenmediğini belirten esnaflar, arife gününde satışların artmasını beklediklerini söyledi.

Kudüs, İran ve Medine hurmaları başta olmak üzere 8 farklı hurma sattıklarını belirten esnaflar, “Hurma, Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir. Vatandaşların oruçlarını açmak için tercih ettikleri ilk yiyecek hurmadır. Hurmaların çeşitleri vardır. Kudüs, İran ve Medine hurması. En kaliteli hurma Kudüs hurmasıdır. Çünkü Kudüs hurması daha tatlı ve dolgun olur. Fiyatlarda geçen seneye oranla yüzde 80 artış var. Geçen yıl 230 liradan satıyorduk bu yıl 300-400 liradan satıyoruz” dedi.

"TADINA BAKMADAN ALMAYIN"
Hurmanın kalitesinin tadına bakılarak anlaşılacağını ifade eden esnaflar, “Vatandaşlar hurmanın kalitesini nasıl anlar? İşin içinde olmazsa onu anlayamaz. Dışarıdan baktığında yanılabilir. Bu yüzden almadan önce mutlaka tadına bakılmalı. Tatmadan hurma almayın” ifadelerini kullandı.