Çamaşır suyundan bile bin kat etkili. Çay ve kahve lekesini çıkarmasını sağlayan yöntem

Çamaşır suyundan bile bin kat etkili. Çay ve kahve lekesini çıkarmasını sağlayan yöntem
Çay kahve lekesinden sizi kurtaracak yöntem

Çay ve kahve lekeleri, özellikle hafif renkli kumaşlarda oldukça göze çarpan ve zorlu temizlik gerektiren lekelerdir.

Bu tür lekelerle başa çıkmak için etkili bir çözüm olduğunu biliyor muydunuz?

Evet, çay ve kahve lekelerini çıkarmak için oldukça etkili bir yöntemi şimdi sizlerle paylaşacağız.


TRAŞ KÖPÜĞÜ

Paula Collindridge'in tavsiyesi oldukça alışıklmadık. Yataktaki lekeleri çıkarmak için üzerine tıraş köpüğü sıkın ve ovalayın. 15 dakika bu şekilde bekletin, ardından süngeri ve sıcak su ile temizleyin. Bu işlem leke tamamen çıkana kadar birkaç kez uygulamanızı gerektirebilir ancak kesinlikle jel kullanmayın, beyaz köpük olanlar tercih edilmeli.

HALI TEMİZLEYİCİ

Bazı uzmanlar ise halı temizleyiciler ile lekelerin kolayca çıktığını söylüyor. Tek yapılması gereken ise lekenin üzerine halı temizleyicisi sıkmak ve bir süre işlemesine izin verip ılık suyla silmek.

images.jpg

BEYAZ SİRKE

Lucy Palman'ın tavsiyesi ise her evin evin mutfak dolabında bulunan doğal malzemeleri içeriyor. Beyaz sirkeyi tavsiye etti ederek sözlerine ekledi: "Krem rengi halıdan beyaz sirke kullanarak kırmızı oje lekesini bile çıkarmanız mümkün. Lekeli alanı beyaz sirke ile ıslatıp o şekilde kurumasına izin verin. Ardından tekrar ıslatıp üzerine havlu ile bastırın ve lekenin havluya çıkmasına izin verin. Son olarak sirke kokusundan kurtulmak için gece boyunca üstüne bikarbonat koyun ve ertesi güne tertemiz olacak.

Barbara Smith de benzer bir tavsiyede bulunuyor; "Beyaz sirkeyi biraz sıcak sabunlu suyla karıştırın ve yatağı silin. Ardından üstüne bol miktarda karbonat serpin ve ovalayın ve ardından 30 dakika bekletin. Duruladığınızda tüm lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz."

Kaynak: Aksam.com.tr

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ