Çiftçilere Tarımsal Üretimde Teknik Destek veriliyor

Çiftçilere Tarımsal Üretimde Teknik Destek veriliyor
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, Değirmenli Mahallesi'nde yazlık ekimler için tarla hazırlığı ve ekim sürecinde olan çiftçilere yönelik teknik destek verdi.

İlçe Tarım teknik personelleri, bölgedeki çiftçilerin tarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla mahalledeki tarlalarda incelemelerde bulunarak çiftçilere rehberlik ediyor.

ciftcilere-tarimsal-uretimde-teknik-destek-degirmenli-3.jpg

Yapılan ziyaretlerde çiftçilere, tarımın her aşamasında verimliliği artırmak için uygulanabilecek modern tarım teknikleri ve en son tarım teknolojileri hakkında bilgi veriliyor. Tarla hazırlığından ekime kadar geçen süreçte dikkat edilmesi gereken hususlar detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, ziyaretlerin amacını şu sözlerle açıkladı: "Çiftçilerimizin tarımsal üretimde daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlamak için teknik destek hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Değirmenli Mahallemizdeki çiftçilerimize yapacağımız ziyaretlerle, tarımın her aşamasında karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm getirmeyi ve modern tarım tekniklerini aktarmayı hedefliyoruz."

iftcilere-tarimsal-uretimde-teknik-destek-degirmenli-4.jpg

Çiftçiler, aldıkları teknik destek sayesinde daha bilinçli bir şekilde tarım faaliyetlerini yürüteceklerini belirtirken, mahalledeki tarımsal üretimin artması ve kalitesinin yükselmesi bekleniyor.