Çiftçiyi bezdiren zararlıya karşı mücadele başladı

Çiftçiyi bezdiren zararlıya karşı mücadele başladı
Sarayönü’nde üreticileri bezdiren tarla farelerine karşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Konya'nın bir çok ilçesinde ve köylerinde tarla fareleri şikayeti arttı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Konya'da adeta teyakkuza geçerken, bir çok çiftçi ise kendi önlemlerini almaya başladı.

Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından üreticilere zehirli buğday dağıtıldı.

Sarayönü’nde yüksek popülasyonu nedeniyle tarımsal üretimi tehdit eden, üreticiyi canından bezdiren tarla farelerine karşı ortak mücadele başlatıldı. Ciddi ürün kayıplarına neden olan kemirgenlerle mücadele edilmesi amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ilçedeki üreticilere ilaçlı yem ve zehirli buğday dağıtımı gerçekleştirerek, ekili alanlarda da çalışmalarına başladı.

iftciyi-bezdiren-zararliya-karsi-mucadele-basladi-1.jpeg

Çalışmalar kapsamında ilk etapta 500 kiloluk zehirli buğday tarlalara bırakıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Tarım, ilçemizin en temel geçim kaynaklarından biri. Bu nedenle çiftçilerimizin desteklenmesi ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliği bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Tarla fareleri gibi olumsuz etkenlerin ürün verimini düşürmesi, çiftçilerimizin karşısında ciddi bir sorun olarak duruyor. Bu kapsamda, ilçemiz genelindeki üreticilere yönelik tarla fareleriyle mücadelede zehirli buğday dağıtımını sürdürerek, bu soruna etkili bir çözüm getirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kulandı.