Çölleşme ve erozyonla mücadele için doğal yaşam alanı oluşturuyorlar

Çölleşme ve erozyonla mücadele için doğal yaşam alanı oluşturuyorlar
Hotamış Belediyesinin geçmişte kurduğu 500 dekarlık meyvelik sahasında yeni bir ağaçlandırma projesi başlattı.

2000’li yılların başında dikilen kayısı ve badem ağaçlarının ekonomik ömürlerini tamamlaması ve kurumaya başlamasıyla birlikte, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'ne proje başvurularının başladığını ifade eden Hotamış Mahallesi Muhtarı Kocabaş, proje sürecinin detayları hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında, çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, Genel Müdür Nurettin Taş, Daire Başkanı Kenan İnce, Proje Mühendisleri Mehmet Uysal, Arif Karakaya ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Ramazan Acar ile bir araya gelerek proje taslağını oluşturduklarını dile getiren Kocabaş, 2023 yılı güz ayında projenin planlama ve çalışmalarına başlandığını belirtti.

Muhtar Kocabaş, projenin amacının atıl alanları yeşillendirerek, vatandaşların vakit geçirebileceği bir doğal yaşam alanı oluşturmak olduğunu vurgulayarak, tabiat parkı, mesire alanı, Türkmen şenliklerinin düzenleneceği bir alan, ata sporlarının yapılacağı ve Türkmen kültürünün yaşatılacağı bir proje olacağını belirtti.

Hotamış ve 23 Türkmen Köyü'nün kendi çadırlarını alana kurarak Türkmen kültürünü yaşatacağını ve turizm alanında yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekerek sosyal ve ekonomik anlamda istihdam oluşturacaklarını ifade eden Kocabaş, projenin detayları hakkında bilgi verdi.