Diyanet açıkladı! Kurban kesim bedeli belli oldu

Diyanet açıkladı! Kurban kesim bedeli belli oldu
Diyanet, 2024 yılı için geçerli olan yurt içi ve yurt dışı vekalet kurban bağışı ücretlerini açıkladı. Peki Diyanet vekalet kurban bağışı ne kadar, yurt içi-yurt dışı kurban bedeli ne oldu? İşte ayrıntılar…

Kurban Bayramı yaklaşırken, Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı için vekalet yoluyla gerçekleştirilecek kurban kesim bedellerini belirledi.

Kurban bedellerini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıkladı. Bu yılki bedellerin geçen yıllara kıyasla artış gösterdiğini ifade eden Erbaş, yurt içi için kurban bedelinin 11 bin 750 Türk Lirası (TL), yurt dışı için ise 4 bin 750 TL olarak belirlendiğini kaydetti.

VEKALET NASIL VERİLİR?
Kurban bizzat kesebileceği gibi vekâlet yoluyla başkasına da kestirilebilir. Kurban, hac ve zekât gibi mal ile yapılan bir ibadettir; mal ile yapılan ibadetlerde ise vekâlet caizdir.

Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilir. Vekil tayin edilen kişi veya kurum aldığı vekâleti gereği gibi yerine getirmelidir.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı 2024 yılı dini takvime göre, Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Arefe günü olan 15 Haziran Cumartesi günü de dahil olmak üzere, bayram tatili süresinin hükümetin alacağı kararla birlikte 9 güne çıkması bekleniyor.

DİYANET 2024 YILI DİNİ GÜNLER TAKVİMİ YAYIMLANDI
Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılına ait dini günler takvimini de kamuoyu ile paylaştı.

Takvime göre, yıl boyunca idrak edilecek önemli günler şu şekilde sıralanıyor:

Regaib Kandili 11 Ocak,

Üç Ayların Başlangıcı 12 Ocak,

Mirac Kandili 6 Şubat,

Berat Kandili 24 Şubat,

Ramazan’ın Başlangıcı 11 Mart,

Kadir Gecesi 5 Nisan,

Ramazan Bayramı 10-12 Nisan, ve

Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak.

Hicri Yılbaşı 7 Temmuz,

Aşure Günü 16 Temmuz ve

Mevlid Kandili ise 14 Eylül’de idrak edilecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ