Dolar güne nasıl başladı?

Dolar güne nasıl başladı?
Yükseliş seyrini sürdüren dolar, haftanın dördüncü gününü de rekorla açtı. Her gün kuruş kuruş yükselen dolar, yatırımcısını sevindiriyor. İşte günlük döviz kurları…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta politika faizini yükseltmesiyle anlık olarak gerileyen dolarda bu çekilme kalıcı olmadı. Günlük gerilemeden sonra yükselişe geçen kur, yukarı yönlü hareketini bugün de sürdürdü.

Dolar haftanın dördüncü gününe de artarak başladı ve 32,31 TL’den açılış yaptı. Dün 32,22 TL’den açılan ve her gün kuruş kuruş yükselerek rekor kıran dolarda yeni seviyeler yurtiçi piyasaları tarafından merakla bekleniyor. Dolar/TL’nin 4 saatlik grafiğinde geçtiğimiz hafta gerilediği 31,74 seviyesinden yükseliş başlattığı görülüyor. Kurun yükselen kanal üzerinden seyrine devam ettiği görülüyor.

Euro tarafında da görünüm aynı. Euro’da yükselişine tüm hızıyla devam ediyor. Euro/TL yeni güne 35,18 seviyesinden başladı.

Euro’nun 4 saatlik grafiği incelendiğinde geçtiğimiz hafta TCMB kararıyla gerilediği seviyeden tepki alımı başlatarak yükseliş trendi başlattığı görülüyor. Yükselen kanal üzerinde hareketlenen Euro/TL, rekora doğru koşuyor.
Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı döviz kurlarında ki yukarı yönlü seyri meydana getiriyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ