Dolar ve euro rekorlara doymuyor!

Dolar ve euro rekorlara doymuyor!
Merkez Bankası’nın ilave sıkılaştırma yapacağını açıklaması piyasalarda bomba etkisi yaptı ve güne 31,71 TL'den başlayan dolar, kritik eşiği aşarak yeni rekorunu kırdı. Rekor tazeleyen euro ise 35 TL’ye dayandı. İşte 6 Mart güncel döviz kurları…

Döviz kuru durdurulamıyor. Dolar ve Euro kuru, bugün yeni rekorlara imza attı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) gece saatlerinde "sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları" attığını açıklamış, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Merkez Bankası’nın bu açıklamasının ardından piyasaların ateşi yükseldi ve dolar ile euro cephesinden yeni rekorlar geldi. Dolar/TL kuru tarihinde ilk kez 32 TL sınırını aştı. Euro/TL kuru ise 35 TL'ye dayandı.

Kapalıçarşı'da dolar alım satım makas farkının açıldığına dikkat çeken uzamanlar, bu durumun birkaç gün içinde normalleşebileceğini belirtti.

MAKAS AÇILDI
Interbank ile Kapalıçarşı arasındaki kur makası dün yapılan işlemlerde yüzde 5’e kadar yaklaştı, kapanışa doğru ise yüzde 2’ye geriledi.

2023 yılında yapılan genel seçimler öncesinde yüzde 10'lara kadar çıkan kur makasının, yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönemde tekrar açılması dikkat çekti.

Uzmanlar makas farkının açılmasının vatandaşın döviz talebinin dijitalden fiziki dolara kaymasıyla oluştuğunu vurguladı ve bu durumun birkaç gün içinde normalleşebileceği kaydetti.

Kaynak:HABER MERKEZİ