Eller semaya açıldı; “Yağdır Mevlam”

Eller semaya açıldı; “Yağdır Mevlam”
Sarayönü'nde, bahar döneminde beklenen yağışların gelmemesiyle birlikte hububatların gelişim sürecinde kuraklık endişesi artarken, vatandaşlar bir araya gelerek yağmur duasına çıktılar. İlçemize bağlı Özkent, Kayıören, Kadıoğlu, Boyalı, Kuyulusebil, Çeşmelisebil, Karabıyık Mahallelerinde toplu halde yağmur duası yapıldı.

Pazar günü, yapılan yağmur dusanı Sarayönü Belediye başkanı Necati Koç ve İlçe Müftüsü İbrahim Yazar da katıldı.

Birlik ve beraberlik içinde geleneksel yöntemlerle yapılan yağmur duasında, öğle namazını müteakip kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla bir araya gelen mahalle sakinleri, ellerini semaya açıp Allah'tan yağmur ve bereket istedi.

eller-semaya-acildi-yagir-mevlam-4.jpg

Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar ve İlçe Müftülüğü personeli de mahallelerde vatandaşlarla birlikte dua etti. Eller semaya açılarak yapılan dualar, toprağın bereketlenmesi ve kuraklık endişesinin son bulması için yapıldı.

Bahar döneminin oldukça sıcak geçmesinin büyük sıkıntılar doğurabileceğini belirten çiftçiler "Yağışlara gerçekten ihtiyacımız var. Bu yüzden mahallelerimizde bu güzel geleneği yaşatıyoruz. Bir araya gelerek dualarımızı yapıyoruz umarım dualarımız kabul olur ve yağışlar bereket getirir. Rabbim bizleri mükafatı ile ödüllendirir" şeklinde konuştu.

eller-semaya-acildi-yagir-mevlam-1.jpg

İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, her türlü iyiliğin de musibetinde yeryüzünün tek hakimi olan Allah’a ait olduğunu dile getirerek,” Bugün bir araya gelmemizin sebebi, Müslümanlar olarak dualarımızla Allah'ın rahmetine sığınmak ve yağmurun bereketini talep etmektir. Baharın gelmesiyle birlikte toprağın susuzluğu ve bitkilerin ihtiyacı olan su, yağmur duasıyla semaya yükseltildi.

Dualarımızı eksiksiz bir inanç ve samimiyetle yaptık. Çünkü inancımıza göre, her türlü iyilik ve kötülüğün yaratıcısı Allah'tır ve O'ndan başka dileyecek ve sığınacak bir yer yoktur. O'nun rahmeti ve bereketi her an her yere erişebilir. Dualarımızla O'na ulaşmaya ve O'nun merhametini talep etmeye çalıştık.

eller-semaya-acildi-yagir-mevlam-3.jpg

Umuyoruz ki dualarımız kabul olur ve kısa sürede yağmurlarla bereketlenen topraklarımızı görebiliriz. Rabbimiz, dualarımızı lütfuyla karşılar ve toprağımızı bol yağmurlarla örter.

Dualarımıza katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbim dualarınızı kabul etsin ve yağmurlarla bereketlendirsin.