Emeklilere neden zam yapılmadığı ortaya çıktı!

Emeklilere neden zam yapılmadığı ortaya çıktı!
Seçim öncesinde beklediği ek zammı alamadığı için hüsrana uğrayan emeklilere neden zam verilmediğini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Şimşek, emekliye zam yapılmamasına faizle borçlanmayı gerekçe gösterdi. İşte ayrıntılar…

Aylıkları açlık ve yoksulluk sınırının çok altında kalan emeklinin seçim öncesinde beklediği seyyanen zammın neden yapılmadığı ortaya çıktı.

Emekliler, seçim öncesinde seyyanen zam bekliyordu. Ancak iktidardan bu yönde bir açıklama gelmedi ve emekliler hüsrana uğratıldı. Emeklilere neden ek zam yapılmadığını ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Bakan Şimşek, seçim sonrası ekonomide yeni çerçeveyi AKP kurmayları ve bakanlarla yaptığı toplantıda anlattı.

Toplantıda Şimşek’in “Kamu kurumlarına bir kuruş bütçe dışı ödenek verilmeyecek. Her kurum ve bakanlıklar ile belediyeler bütçelerinde öngörülen sınırların dışına çıkamayacak. Kimse ek ödenek için bana gelmesin” sözlerini aktardığı bildirildi.

Şimşek’in emekliler için neden yeni bir adım atılmadığı konusuyla ilgili ise "Bunu yapmak için Türkiye’nin yurt dışından yüzde 50’den fazla bir faizle borçlanması gerekecekti. Böyle yaparsak, gelecek nesilleri de ipotek altına alacaktık. Buna izin veremezdik" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ