Ereğli'de ‘Hafızlık İcazet Töreni’ düzenlendi

Ereğli'de ‘Hafızlık İcazet Töreni’ düzenlendi
Ereğli İlçe Müftülüğü’ne bağlı hafızlık eğitimi veren Toprak Kız Kur’an Kursu’nda 2022-24 eğitim öğretim döneminde hafızlığını tamamlayan öğrenciler için icazet merasimi düzenlendi. Törene Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de katıldı.

Ereğli Toprak Kız Kur’an Kursu’nda eğitim gören yirmi üç öğrenci için Ereğli Kültür ve Spor Merkezi’nde icazet merasimi yapıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an ’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, açılış ve selamlama konuşmaları ile devam etti.

ereglide-hafizlik-icazet-toreni-duzenlendi-2.jpg

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Kur'an-ı Kerim eğitimi ve hafızlığın önemi hakkında konuşma gerçekleştirerek, hafız olan öğrencileri tebrik edip ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Öğrencilerin şiir, ilahi ve Mescid-i Aksa temalı sunumlarını gerçekleştirdikleri icazet merasiminde Ayasofya-i Kebir Camii Müezzin-Kayyımı Rıdvan Akbaş ile Fenerbahçe Camii Müezzin-Kayyımı Numan Akbaş Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

ereglide-hafizlik-icazet-toreni-duzenlendi-1.jpg

Programa, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, İlçe Müftüsü Abdullah Özmen, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Hafız öğrencilere hediye takdimi ve icazet belgesi takdimiyle program sona erdi.