Fed faiz kararını açıkladı, beklentiler değişti

Fed faiz kararını açıkladı, beklentiler değişti
Fed’in beklenen faiz kararını açıklamasının ardından piyasalar hareketlendi. Peki dolar, euro ve altın güne nasıl başladı, beklentiler neler? İşte yeni tahminler...

Piyasalar ABD Merkez Bankası Fed’in açıklayacağı faiz kararına kilitlenmişti. Fed beklentiler doğrultusunda faiz oranını değiştirmedi. Fed etkisiyle piyasalarda bugün çözülme başladı.

Dolar kurunda hafta başından beri devam eden karışık seyir bugün de devam ediyor. Dolar/TL kuru dün akşam seansında Fed kararının ardından 32,53 seviyesinden çözülme başlatarak, 32,17 seviyesine kadar geriledi. Sabah seansında 08.50’de ise 32,36 seviyesinde işlem gördü.

Geçtiğimiz hafta yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizlerde değişiklik yapmayıp yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu. Fed ise dün beklentiler doğrultusunda faizleri 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,00 – 5,25 aralığında sabit bıraktı.

YENİ VERİLER BEKLENİYOR
Toplantının ardından konuşma yapan Fed Başkanı Powell Fed'in bir sonraki hamlesi olarak faiz artışı olasılığını masadan kaldırırken, faiz indirim zamanlaması için verileri izleyeceklerini ifade etti.

Bu hafta ayrıca ABD tarafında tarım dışı istihdam rakamları takip edilecek. Gelecek olan bu veri Fed’in faiz kararı almasında etkili faktörler arasında bulunuyor.

EURO’DA SON DURUM
Euro/TL tarafında da görünüm aynı. Euro/TL’de bir süredir karışık seyrin esiri oldu. Bir gün düşerken bir gün yükselen Euro/TL’de makro ekonomik verilerin etkisinde bulunuyor.

Euro/TL dün 34,47 seviyesine kadar geriledikten sonra bugün aynı sata diliminde 34,73 seviyesinde bulunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ