Fide çeşitleri satışa sunuldu

Fide çeşitleri satışa sunuldu
Baharın ayları ile birlikte Sarayönülü vatandaşlar bağ bahçe ile ilgilenmeye başladı. Gerek evde sebze tüketimi gerekse bağ bahçelerinde organik üretim isteği vatandaşları küçük çiftçi aile işletmeciliğine yönlendiriyor. Kendi bahçesinde üretim yapmak isteyenler için tarım marketlerde ve Pazar yerinde fide satışları da başladı.

En çok tercih edilen, domates, biber, salatalık fidelerine ilgi artarken tüplü fide fiyatları 4-5 lira arasında değişiyor.

Sarayönü’nde tarım market olarak faaliyet gösteren Mustafa Ağaoğlu ve Mükremin Batu, Sarayönü’nün fide ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor. Sertifikalı ve yerli tohumlardan üretilen fideleri müşterilerine sunan Ağaoğlu Tarım, her yıl on binlerce fidenin toprakla buluşmasını sağlıyor.

Yerli fideler tercih ediliyor

İlçede 20 yıldan fazla bir süredir sebze fidelerini bahçe sahipleriyle buluşturan Ağaoğlu Tarım işletme sahibi Mustafa Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, “Bu yıl da fide satışlarımız başladı. Tüm fidelerimiz yerli tohumlardan üretilen fideler. Fideler tüplü olduğu için tutma ihtimali çok yüksek. En önemlisi fideler hormonlu değil. Tamamen organik. Fazla ürün verdiği için de çok avantajlı. Her bir fide sertifikalıdır. Mesela aşılı bir domates fidemiz var. Tek kökten 20 ila 40 kg arasında verim elde edilebiliyor. Yıllık aşağı yukarı 100 bin fide satıyorum.” dedi.

fide-satis-agaoglu-940-1.jpeg

Her çeşit fide mevcut

Fidecilik olarak bölgemizde yetişebilecek hemen hemen tüm çeşitleri bulundurmaya özen gösterdiğini belirten Ağaoğlu, “Biberlerden tatlı kıl, üç burun dediğimiz köy biberi, dolma biber, Demre, cin biber, domateslerden bodur yer domatesi, sırık domatesi, aşılı domates, karpuz, kavun, patlıcan, salatalık, kornişon, çilek gibi birçok çeşidimiz bulunuyor. Sarayönü’nde sebzecilikte ihtiyaç duyulan fide çeşidinin yüze 95’ini bulunduruyoruz. Pazarda da fide satılıyor ama insanlarımız sertifikalı fideyi daha çok benimsedi. Burada vatandaşlarımız sebzeciliği kendi bahçesinde hobi olarak kendi ihtiyacını karşılayacak kadar yapıyor. Bizim iklimimiz sebzecilik için çok uygun.” şeklinde konuştu.