Günlük 45 lira harçlık verilecek

Günlük 45 lira harçlık verilecek
Özel sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için sanayi doktora programı başlatılacak. İŞKUR’un düzenlediği sanayi sektörü kurslarına katılanlar da günlük 45 lira harçlık alacak.Hükümet, 2023 yılı...

Özel sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için sanayi doktora programı başlatılacak. İŞKUR’un düzenlediği sanayi sektörü kurslarına katılanlar da günlük 45 lira harçlık alacak.

Hükümet, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda sanayi sektörünü güçlendirmek için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda özel sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için sanayi doktora programı başlatılacak, Türkiye İş Kurumu’nun düzenlediği sanayi sektörü kurslarına katılanlar günlük 45 lira harçlık alacak, korumasız buluşlar sanayiye kazandırılacak, teknolojik talebe uygun iş modelleri geliştirilecek.

 

GÜNLÜK 45 LİRA HARÇLIK VERİLECEK

İşte atılacak adımlardan bazıları:

– Özel sektörün teknoloji alanlarında ihtiyaç duyduğu doktoralı insan kaynağının sağlanması için sanayi doktora programı oluşturulacak.

– Sanayi girdilerinin ülke içinde üretilmesi için nitelikli ve büyük çaplı mekan hazırlıkları yapılacak, kamu desteklerinde öncelik verilecek. Yüksek teknolojiye dayalı özel sektör yatırımlarının artması sağlanacak.

– İŞKUR’un sanayi sektörüne yönelik kurslarına katılanlara günlük 45 lira harçlık uygulaması yaygınlaşacak.

– Organize sanayi bölgelerinde kreş ve gündüz bakımevleri yaygınlaştırılacak..