Hayır işlerine adanmış bir hayat

Hayır işlerine adanmış bir hayat
Sarayönü Doğu İstasyon Mahallesi sakinlerinden ve 31 Mart Yerel Seçimlerde mahallesinden muhtar adayı olan Lütfi Tarhan çeşme ve hayratların bakım ve temizlik işlerini kendisine gönüllü olarak iş edindi.

40 yıl önce kayınpederi hayırsever Kurşunlulu Hacı Hasan Mehmetoğulları tarafından yaptırılan Sarayönü Yukarı Mahalle girişindeki Kurşunlulu çeşmesinin bakım ve temizlik çalışmasını gönüllü olarak yapmaya başlayan Lütfü Tarhan geçen zaman içerisinde başka hayrat ve çeşmelerin de bakımını gönüllü olarak üstlendi.

hayir-islerine-adanmis-bir-hayat-3.jpeg

Geçtiğimiz yıllarda ilgisizlik nedeniyle bakımsız ve çirkin bir görüntü oluşturan Kurşunlulu Çeşmesinin etrafında çevre düzenlemesi ve çeşmenin bakım ve onarımını gerçekleştiren Tarhan, ilçeye tertemiz gıpta ile bakılan bir çeşme kazandırdı.

Tarhan malzemelerini hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin ederek, işçiliğini ise kendisi üstlenerek kayınpederinin yaptırdığı çeşmenin tadilatını gerçekleştirdi.

hayir-islerine-adanmis-bir-hayat-1.jpeg

Yaklaşık 2 yıl süren çalışma neticesinde çeşmenin etrafını küçük çini, fayans ve mermerlerle döşedi. Su oluklarını da aynı şekilde temizleyerek dışlarını çini ve fayanslarla kaplayarak ortaya görsel anlamda da güzel bir eser çıkardı.

Lütfü Tarhan, Kurşunlulu Çeşmesinin yan tarafına da yoldan gelip geçenlerin ve yabancıların ihtiyaçlarını giderebileceği bir WC inşa etti. Bütün işçiliği kendisi yapan Tarhan Çeşmenin etrafına oturma grupları da oluşturarak yoldan geçen vatandaşların bir anlık dinlenmelerine de imkan sağladı.

hayir-islerine-adanmis-bir-hayat-2.jpeg

Yaptığı hayır işleri ile ilgili açıklamada bulunan Lütfi Tarhan; “Kayınpederimin hatırasına sahip çıkmak adına Kurşunlulu Çeşmesinin bakım ve onarıma başladım. Malzemelerini hayırsever vatandaşlar karşıladı. 120 bin liraya mal oldu. Yanındaki WC’ye de 40 lira harcandı. Tadilatını yapmak bize nasip oldu. Suyu hiç kesilmeyen bu çeşmeden, şimdi gelip geçenler veya dışarıdan gelen misafirler yararlanıyor, burada bir soluklanabiliyorlar.

Yalnız bazı vatandaşlarımız ne yazık ki bu güzel mekanı ve çevresini kirletiyor, arabalarını burada yıkayıp pisliğini burada bırakıyorlar. Ben ara ara gelip temizliğini de yapıyorum. Ama vatandaşlarımızdan ricam bu çeşmeleri ve hayratları temiz tutsunlar. Kendileri nasıl güzel bir şekilde ihtiyaçlarını gideriyorsa başkalarının da aynı şekilde yararlanması için dikkat etsinler istiyorum.

Benim için buraya gelip su içen Allah razı olsun dese bana yeter. Belediye başkanımıza rica ettim son zamanlarda ekipler gelip buraları yıkayıp temizliyorlar. Onlardan da Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

hayir-islerine-adanmis-bir-hayat-1.jpg

Başka çeşmelerin de bakımını yapacak

Lütfi Tarhan Kurşunlulu çeşmesinin yanı sıra Ladik Sarayönü arasındaki Gaznet depolama alanı yanındaki çeşmenin ve Bağlar içerisindeki Selam Çeşmesinin de bakım ve onarımlarını yaparak onları da güzel görüntülere kavuşturdu.

Kendini bu şekilde hayır işlerine ve çeşmelerin bakım ve onarıma adadığını belirten Tarhan, bundan sonraki dönemde Konar yolu üzerindeki ikinci Selam Çeşmesi ile Tetik yanındaki çeşmenin bakımlarını öncelikli gerçekleştireceğini sonrasında yine ilçedeki diğer bakımsız çeşmelerin düzenlemesine çalışacağını sözlerine ekledi.