Hibe destekli düve başvuruları tamamlandı

Hibe destekli düve başvuruları tamamlandı
Sarayönü’nde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Süt Birliğe kayıtlarını yaptırarak hibe destekli düve projesinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvuruları Tarım ve Orman Bakanlığına gönderildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü üzerinden 15, Süt Birlik Kooperatifi üzerinden 45 olmak üzere Sarayönü’nden toplam 60 üreticinin başvuruları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bakanlığa teslim edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, Bakanlık tarafından verilecek hibe desteklemelerinde puanlama sisteminin olacağını açıkladı.

ilce-tarim-ferhat-kocak.jpg

Müdür Koçak konu ile ilgili üreticilere yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlığımızın geliştirmiş olduğu proje ile, hayvancılığın ve üretimin devam etmesi ve artması için yüzde 50 hibe ile verilecek olan desteklemelerde üreticilerimizin başvuruları alındı. Başvuru sonucundan bakanlığımız tarafından yapılacak olan puanlama sisteminin ardından üreticilerimiz hibe desteğinden faydalanmaya hak kazanacak.

Puanlama yapılırken belirli kriterler esas alınacak. 10 bölümden oluşan puanlama sistemi şu esaslara göre düzenlenecek: Başvuru sahibinin niteliği, İşletmenin bulunduğu yerin nüfus değerlendirmesi, Başvuru sahibinin hayvancılık bilgi sistemine kayıt durumu, Başvuru sahibinin hayvancılık konusunda eğitimi ve belgeleri, başvuru sahibinin hayvan varlığı( Karar yayımından önce en az 8 aylık dişi sığır/manda), başvuru sahibinin yem bitkisi ekiliş alanı varlığı, işletmenin niteliği, işletmenin mülkiyet durumu, işletmenin aktif/pasif durumu ve talep edilen hayvan ırkı.

Bu maddelik esaslar ise kendi aralarında belirlenen kriterlere göre puanlanacak. Her bir madde 10 puandan oluşuyor. 100 üzerinden 65 puanı geçen üreticiler sıralanarak, bakanlık tarafından ilk etapta hibe desteğine hak kazanan üreticiler belirlenecek.

Bakanlığımız tarafından belirlenen kriterlerde genç kadın çiftçi (18-40 yaş arası) veya engeli bulunan çiftçilerimiz 10 puan ile sıralamaya önde başlayacak. Düve puanlama sisteminin tamamlanması ile birlikte üreticilerimiz Şubat ayının son haftasında, Mart ayının başında başvuru hakkı kazanacak.

Başvurularını ari işletmelerden ya da TİGEMlerden yapan çiftçilerimiz %40, İlçe Tarım veya Süt Birlik Kooperatifinden yapan üreticilerimiz ise %50 hibe almaya hak kazanacak. Hak kazanan üreticilerimiz taahhütnameyi imzaladıktan sonra faturalarını göstererek düvelerini teslim alacak. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Üretimin desteklenmesi için önümüzde ki dönemlerde bu tarz projelerin daha da artacağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.