Babasının kayıp mezarını bulduğu Konya Şehitliği’ne gözyaşlarıyla koştu

Babasının kayıp mezarını bulduğu Konya Şehitliği’ne gözyaşlarıyla koştu
Vatani görevini yaparken şehit olan babası İbrahim Taşkın'ın kayıp mezarının Konya Şehitliği'nde olduğunu 53 yıl sonra öğrenen Kütahyalı Emine Çetinkaya, sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.Babasını daha 13 günlükken...

Vatani görevini yaparken şehit olan babası İbrahim Taşkın'ın kayıp mezarının Konya Şehitliği'nde olduğunu 53 yıl sonra öğrenen Kütahyalı Emine Çetinkaya, sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.

Babasını daha 13 günlükken kaybeden Çetinkaya, büyüyünce dedesinden, babasının Konya'da askerlik yaparken geçirdiği kaza sonucu şehit olduğunu, zamanın şartları nedeniyle cenazeyi Kütahya’ya getiremediklerini öğrendi.

Çetinkaya, dedesinin de yaşamını yitirmesinin ardından, babasının mezarının hangi ilçede olduğunu öğrenemedi. Çetinkaya, yakın zamanda aldığı tavsiye üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğüne ulaştı.

Yapılan incelemeler sonucu babasının mezarının Konya Şehitliği'nde olduğunu öğrenen Çetinkaya, kente gelerek babasının kabrini ziyaret etti.

Şehit İbrahim Taşkın

“Ne ağlayabildi, ne gülebildi” -

Babasının mezarına ulaşmak için yıllarca çabaladığını, babasızlığın acısını yaşadığını anlatan Çetinkaya, “Babamın bir fotoğrafından başka hiçbir şeyi yoktu. Dedemdeydi ondan aldım. Bir fotoğrafla bu vakte kadar babamın hayaliyle yaşadım.” diye konuştu.

Çetinkaya, şöyle devam etti: “Ağlamak istiyorum, ağlayamıyorum, sevinmek istiyorum sevinemiyorum. Şöyle mezarına sarılıp yatmak istiyorum. Nasip bu zamanaymış. Beni arayıp babama kavuşturanlardan Allah bin kere razı olsun.”

(Serhat ÇETİNKAYA)

Etiketler :