Hukuk platformundan Gazze'ye destek

Hukuk platformundan Gazze'ye destek
Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu, İsrail'in Gazze'de aylardır hedef gözetmeksizin katliamları protesto etti

Gazze için ayağa kalkan üniversiteli gençliğin haykırışlarının yanında olduklarını ifade eden Avukat Ahmet Han Horsan, Yıllardır işgal, baskı ve zulüm altında ezilen Filistin topraklarının, artık akılların sınırını zorlayacak vahşetlere uğradığına maalesef aylardır tanıklık ediyoruz" dedi.

Konuyla ilgili açıklama da bulunan Horsan, şunları dile getirdi. "İsrail, Gazze'de, aylardır hedef gözetmeksizin hiçbir hukuk ve insani değere saygısı olmadan katliamlarına devam etmektedir. Hastane, okul ve mülteci kampları vahşice planlı olarak bombalanmaktadır.

7 Ekim'den bu yana on binlerce insan ve aile yok olmuştur. Uluslararası toplumun ve batının tüm hukuk, insan hakları ve birey özgürlüğüne ilişkin tezleri çökmüştür. Soykırımı, katil İsrail örgütünün meşru müdafaası olarak gören anlayış yok hükmündedir. Hak arama mücadelemiz Sayın Rektör’ün söylediği gibi ‘işgal sona erene kadar’ devam edecektir"

Horsan son olarak, "Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne tehditler savuran Birleşik Devletleri de buradan telin ediyoruz. Dünya üniversiteleri ile birlikte Selçuk Üniversitesi’nde ateşlenen bu meşale, işgal ordularını yok edecek ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecektir. Dünyanın dört bir yanında; Gazze için ayağa kalkan kampüslere, zulme karşı omuz omuzda olan herkese, Gazze’ye, Refah’a bin selam olsun" ifadelerini kullandı.

hukuk-platformundan-gazzeye-destek-1.jpeg