Ihlamur altınla yarışıyor

Ihlamur altınla yarışıyor
Kış aylarında hastalıktan korunmak için sık kullanılan ıhlamurun kilo fiyatı 250 lirayı bulunca vatandaşlar, aktarlardan bütçelerine göre 40’ar ya da 100’er gramlık paketlerden ürünü satın almaya başladı.Havanın soğumasıyla...

Kış aylarında hastalıktan korunmak için sık kullanılan ıhlamurun kilo fiyatı 250 lirayı bulunca vatandaşlar, aktarlardan bütçelerine göre 40’ar ya da 100’er gramlık paketlerden ürünü satın almaya başladı.

Havanın soğumasıyla vücut direncini artırıp, hastalıktan korunmak isteyenler, soluğu aktarlarda almaya başladı. Soğuk kış akşamlarında ya da gün içinde sıcak bitki çayı içmek isteyenlerin öncelikli tercihi arasında yer alan ıhlamur, fiyatıyla şaşırttı. Gram altın yaklaşık 200 liradan satılırken, kış aylarının gözde sıcak içeceği ıhlamurun kilo fiyatı 250 lirayı buldu. Altınla yarışan ıhlamurun fiyatını görenler, bütçelerine göre ürünü gramla satın almaya başladı. Fiyatının yüksek olması nedeniyle ıhlamur, aktarlardaki raflarda 40 ya da 100 gramlık paketler halinde yer aldı.

KÜÇÜK PAKETTE SATILIYOR

Aktarlar, kalitesine göre ıhlamurun kilosunun 100 lira ile 250 lira arasında satıldığını söyledi. Vatandaşların bütçesine göre daha fazla tercih etmesi için dükkanında küçük paketler hazırladığını belirten Aktarlar, birkaç yıl önce ıhlamuru köylüden 35- 40 liradan satın aldığını, bu sene ise fiyatın 80 liraya yükseldiğini anlattı. Aktarlar, kış aylarında soğuk algınlığından, öksürükten, nezleden ve gripten korunmak isteyenlerin ıhlamura yoğun ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Aktarlar kaliteli bir ıhlamur alınırken, pakette böcek olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Ihlamurun dedelerden, ninelerden öğrenildiği gibi soğuk havalarda gripten, nezleden, öksürükten korunmak için tercih edildiğini vurgulayan aktarlar, zencefil ve tarçın gibi farklı bitkilerle karışımında ıhlamurun daha şifalı olduğunu dile getiriyor.