İlçe Tarım bahar dönemi şap aşılama çalışmaları hızlandırdı

İlçe Tarım bahar dönemi şap aşılama çalışmaları hızlandırdı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Birimi, baskın şap aşılama programı kapsamında ilkbahar dönemi şap aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hayvan sağlığını korumaya yönelik bu önemli çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, "İlkbahar aylarında şap hastalığının görülme riski arttığı için bu dönemde aşılama çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Ekiplerimiz, belirlenen bölgelerde sahipsiz ve aşısız hayvanları belirleyerek aşılarını yapmak için çalışmalarını titizlikle yürütüyor" dedi.

Şap aşılama programının, hayvan sağlığını korumanın yanı sıra çiftçilerin de ekonomik kayıplarını önlemeye yönelik olduğunu vurgulayan Müdür Koçak, "Şap hastalığı, hayvanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi, çiftçilerimizin de ekonomik kayıplarına neden olabilir. Bu nedenle aşılama programlarının düzenli ve etkin bir şekilde yürütülmesi büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

Şap aşılama çalışmalarının, Sarayönü ve çevresindeki köylerde devam edeceği bildirildi. Bu kapsamda, vatandaşların ve çiftçilerin işbirliği ve desteklerinin önemli olduğunu belirten Müdür Koçak, "Vatandaşlarımızın, sahip oldukları hayvanların aşılarını zamanında yaptırmaları ve yetkililerden destek almaları önemlidir. Böylelikle hem hayvan sağlığı korunmuş olur, hem de üreticilerimiz ekonomik olarak olumsuz etkilerden korunmuş olur" şeklinde konuştu.