İnşaatta çalışacak ara eleman bulunamıyor

İnşaatta çalışacak ara eleman bulunamıyor
Yeniden canlanmaya başlayan inşaat sektörünün en büyük sıkıntılarının başında ara eleman sorunu geliyor.İnşaat malzemelerine yüksek oranlarda peş peşe zam gelmesine rağmen, havaların düzelmesiyle birlikte inşaat sektörü...

Yeniden canlanmaya başlayan inşaat sektörünün en büyük sıkıntılarının başında ara eleman sorunu geliyor.

İnşaat malzemelerine yüksek oranlarda peş peşe zam gelmesine rağmen, havaların düzelmesiyle birlikte inşaat sektörü sezona hızlı giriş yaptı.

Sarayönü’nde inşaat sektöründe faaliyet gösteren ilçenin tanınan simalarından Zeki Turan, sezonun oldukça hareketli başladığını dile getirerek, “Artan maliyetlere rağmen sezon oldukça hızlı başladı. İşlere yetişmekte, malzeme tedarik etmekte güçlük yaşıyoruz. İşlerimiz iyi çok şükür ama bizim sektörün son yıllarda ki en büyük problemi eleman eksikliği, çalıştıracak eleman bulamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Zeki Turan

“En büyük sıkıntı ara eleman”

Toplam 10 kişilik bir ekiple işlerini yürüttüğünü belirten Turan, 6 aydır ilanda bekleyen eleman ihtiyaçlarına karşın çalıştıracak personel bulamadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Sektörümüzün en büyük sıkıntısı eleman eksikliği. İnşaat işleri ekip halinde yapılabilecek işler. Birinden biri olmadığı zaman tamamlanabilecek işler değil. Örneğin boyacın hazırsa sıvacın da hazır olacak. Herkes ya mühendis ya tekniker. Ara eleman bulamıyoruz.”

“Sektör daha da hızlanacak”

Sarayönü özelinde inşaat sektörünün önümüzde ki dönemde ivmesinin daha da artacağını dile getiren Turan “Sarayönü’ne yapılacak olan 126 adet TOKİ konutları ve gelişmelerini yakından takip ettiğimiz Organize Sanayi Bölgesi’nin startının verilmesi ile birlikte sektör daha da hızlanacak, hatta belki de işlere yetişemez noktaya geleceğiz.” şeklinde konuştu

Haber: Serhat ÇETİNKAYA

Etiketler :