Karaduman; ‘Konya Büyükşehir Belediyesi borçla yönetiliyor’

Karaduman; ‘Konya Büyükşehir Belediyesi borçla yönetiliyor’
Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, Sarayönü Belediye Başkan adayı Salih Ülker ile birlikte Sarayönü merkez ve Ladik Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelip destek istedi.

31 mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi belediye başkan adayları ilçe ilçe, mahalle mahalle, gezerek vatandaşların sorunlarını dinliyor çözüm noktasında yetki için destek istiyor.

SP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, Sarayönü Belediye Başkan adayı Salih Ülker ve parti kurmaylarıyla birlikte Sarayönü merkez ve Ladik Mahallesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi, vatandaşlarla bir araya geldi..

karaduman-konya-buyuksehir-belediyesi-borcla-yonetiliyor-1.jpg

“Konya Büyükşehir Belediyesi borç içerisinde”

Başkan Adayı Karaduman, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik olarak çok sıkıntıda olduğunu ve şehrin borç ile yönetildiğini söyledi.

Karaduman, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a belediyenin borçları ile ilgili soru sorduğunu, Başkan Altay'ın ise soruya somut değil, soyut yanıt verdiğini aktardı.

“Büyükşehir Belediye başkanımızdan bu borcun ne olduğuna dair herhangi bir bilgi alamadım” Karaduman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

karaduman-konya-buyuksehir-belediyesi-borcla-yonetiliyor-2.jpg

“Siyaset, cümle kurmanın ötesinde rakamlarla ilişkilendirilmiyorsa o siyasetin gerçeklikle bir irtibatı yoktur. Çıkacaksınız Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ne kadar, her yıl faize verdiğiniz paralar ne kadar açıklayacaksınız. Hesap vereceksiniz.

Biz, belediyeyi kazandığımızda şeffaf olacağız. Benim, belediye borcu ile ilgili aldığım bazı bilgiler var. Bu bilgilerin teyide ihtiyacı var. Kesin bir veri olarak ifade edersem doğru olmaz ancak Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 12 milyar lira gibi bir bütçesi var. 4,2 milyar lira şu anda Büyükşehir Belediyesi'nin borcu olduğuna dair dün bir bilgi aldım. Alınan vergiler, belediyenin borcunu ödemek için değil, borcun faizini ödemekte ancak kullanılabiliyor. Belediyenin kasasından, insanımızın alın terinden aldığımız paraları faiz lobilerine aktarmış olduk. Bu para, hizmete aktarılmış olsaydı emin olun Konya'da ulaşım ve trafik sorunu ortadan kalkardı.”