Karapınar'da hububat ekiminde artış gözlemleniyor

Karapınar'da hububat ekiminde artış gözlemleniyor
Konya’nın Karapınar ilçesinde, hububat ekilişi yapılan tarlaların oranında gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Prof. Dr. Süleyman Soylu’nın danışmanlığında hububat ekim alanlarındaki çıkışları ve gelişimleri inceledi.

Üner, ilçede hububat ekim alanlarında gözle görünür bir artış gözlendiklerine dikkati çekerek hububat ekim alanlarının yüzde 90’ınınsulu koşullarda yapıldığını söyledi.

Bu yıl bölgede hububat ekilişlerinin Ekim ayı başında başladığını kaydeden Prof. Dr. Süleyman Soylu ise ekimlerin hala devam ettiğini anımsatarak şunları kaydetti:

"Bu yıl Ekim-Aralık ayı arasında ilçede uzun yıllar ortalamasının üzerinde yağış aldı. Pancar ve mısır hasatlarının gecikmesi nedeniyle ekim sezonunun geniş bir zaman dilimine yayıldı. Çiftçilerimiz erken ekim yapıp iki kez sulama yapması sonucu bitkilerin aşırı gelişme gösterdiğini bundan dolayı bitkileri kış zararından korumak için koyunlara otlattı.”

Üner, ayrıca tarım faaliyetlerinin kış dönemine girilmesinden dolayı bitme üzere olduğunu belirterek 2 aylık kış döneminde çiftçilerin boş zamanlarını ziraat odası olarak eğitim faaliyetleriyle geçireceklerini duyurdu.