Kelleşmek istemiyorsanız o içecekten uzak durun!

Kelleşmek istemiyorsanız o içecekten uzak durun!
Yapılan araştırmalar, sıkça tüketilen bir içeceğin kelleşme riskini yüzde 42 oranında artırdığını ortaya koydu. Peki kelleşmeyi önlemek için hangi içecekten uzak durmak gerekiyor. İşte ayrıntılar…

Türk halkının çokça tükettiği bir içeceğin, erkekleri olduğu kadar kadınları da olumsuz etkileyen kelliğin doğrudan sebebi olduğu, o içeceğin saç sağlığına zarar vererek, kelleşme riskini artırabileceği ortaya çıktı.

Kellik erkeklerin hem sağlık olarak hem de tüm hayatını etkileyebilecek korkulu rüyalarından birisi. Kellik sorunu her ne kadar erkekleri etkiliyor gibi görünse de kadınların da hayatını olumsuz etkiliyor. Birçok kişiyi yakından ilgilendiren bu sorun hakkında yapılan araştırmalara da her gün bir yenisi ekleniyor.

Yapılan bir araştırmada bazı içeceklerin saç sağlığına zarar verebileceği ve bu sebepten dolayı kelleşme riskini artırabileceği tespit edildi. Bu araştırmaya göre, enerji ve gazlı içecekler kelleşme riskini yüzde 42 oranında artırabiliyor.

Bilim insanlarının 2000 kişi ile yaptığı araştırma sonuçlarında erkeklerde kelleşme riskini artıran içeceklerin ilk deneylerde yüzde 30 ikinci deneylerde ise yüzde 42’ye kadar etkili olduğu belirtildi.

Bilim insanları daha sonraki yaptığı deneylerde ise istatistiklerin bu düzeyde kaldığını belirtti. Bu içeceklerin kelleşme riskini artırmasının sebebinin ise içeceklerin kan şekeri oranını bir anda yükseltip düşürmesi olarak tahmin ediliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ