Tatarlar moral ve motivasyon gecesinde bir araya geldi

Tatarlar moral ve motivasyon gecesinde bir araya geldi
Kozmopolit yapısı ile Konya’nın diğer ilçelerinden oldukça farklı bir yerde olan Sarayönü’nde Kırım Tatarları moral ve motivasyon gecesinde bir araya geldi.

Sarayönü Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyelerinden Erdal Bozkurt’un organize ettiği, Cumartesi günü Teras Cafe’de düzenlenen geceye katılım yoğun oldu.

İlçede yaşayan Tatarların yanı sıra Konya’dan gelen misafirlerle salon tıklım tıklım doldu. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Kırım Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, Sarayönü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Güney’de bu coşkulu gecede Tatarları yalnız bırakmadı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İstiklal Marşı ve Kırım Marşının okunması ile devam etti.

kirim-tatarlari-gecesi-3.jpg

Programın devamında protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Konya Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, geceyi organize edenlere teşekkür ederken, Kırımlılar olarak kültürlerine daha fazla sahip çıkmak istediklerini belirtti.

Konar Mahalle Muhtarı Selçuk Körük’te bu anlamlı gecede kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılar ile Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Emre Güney’e teşekkürlerini iletirken, programın keyifli geçmesini diledi.

Muhtar Körük’ten sonra söz alan Emre Güney ise Sarayönü Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin tam da bu amaç üzerine kurulduğunu, ilçenin etnik köken açısından oldukça büyük bir zenginliğe sahip olduğunu dile getirerek, dernek çalışmalarında elini taşın altına koyan Erdal Bozkurt’a teşekkür etti.

kirim-tatarlari-gecesi-4.jpg

Son olarak söz alan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: ”İçerisinde Türkünden Çerkesine, Tatarından Kürdüne, Lazından Arabına birçok etnik kökeni barındıran, bu renk cümbüşü ile diğer ilçelerden oldukça farklı olan ve insanların bir arada uyum içerisinde yaşadığı ilçemizde bu anlamlı geceyi düzenleyen, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İlçemizin tarihi dokusunu ön planda tutan bu tarz etkinliklerin artmasını umut ediyorum.“

kirim-tatarlari-gecesi-2.jpg

Protokol konuşmalarının ardından Konarspor voleybol takımı oyuncularına hediyeleri verildi. Protokol tarafından verilen hediyelerin ardından gecenin en coşkulu etkinliği olan Kafkas Halk Dansları topluluğu sahne aldı. 3’er kişiden oluşan gruplar davetlilerin gözlerinin pasını silerken, şovları ile izleyenleri büyüledi.

Kafkas Halk Dansları topluluğunun gösterisinin ardından çocuklara yönelik eğlenceler düzenlendi. Yapılan çeşitli yarışmaların ardından program hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle sona erdi.