Koç, Ladik’te büyük fark attı

Koç, Ladik’te büyük fark attı
Yeniden Refah Partisi Başkan Adayı Necati Koç, mevcut başkan Nafiz Solak ve Bağımsız Aday Hasan Koçaş’ın önünde seçimden zaferle ayrılarak Sarayönü’nde Yeniden Refah döneminin başlangıcını gerçekleştirdi.

Oldukça çekişmeli geçen ve oyların homojen dağılım gösterdiği seçimde en yakın rakibine 703 oy fark atan Koç, Sarayönü’nün yeni dönem belediye başkanı olmaya hak kazandı

Önceki dönemlerde Ladik’e yeterince yatırım yapılmadığı gerekçesi ile oldukça eleştirilen Nafiz Solak, 10 yıllık süreçte gerçekleştirdiği projeler ve yapılan yatırımların karşılığını alamadı.

2019 yerel seçimlerinde Ladik’ten 2 bin 253 oy alan Solak, 2024 seçimlerinde bin 137 oyda kalırken, ihmal edildiğini düşünen Ladik halkı tepkisini sandıkta gösterdi. Yeniden Refah Partisi Adayı Necati Koç, Ladik’te geçerli sayılan 6 bin 581 oyun 4 bin 907’sini alarak rekor kırarken, Bağımsız Aday Hasan Koçaş ise 331 oyda kaldı. 7 bin 324 seçmenin bulunduğu Ladik’te seçime katılım oranı yüzde 91 olurken, Ladik tepkisini sandıkta göstererek Necati Koç’a büyük destek verdi

koc-ladikte-buyuk-fark-atti.jpg

Necati Koç Ladik’i birleştirdi

Yeni Büyükşehir Yasası’nın 2012’de yürürlüğe girmesi ve beldelerin kapanması ile birlikte başlayan Sarayönü ve Ladik arasında ki siyasi rekabet 2024 yerel seçimlerinde zirve yaptı. AK Parti’nin Türkiye genelinde oy kaybı yaşaması nedeniyle Yeniden Refah Partisi’nden belediye başkanı adayı olan Necati Koç; 12 yıl aranın ardından Ladik’i birleştirmeyi başardı. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından 2014’de yapılan ilk seçimde Ladik Mahallesi seçmeni hem yasaya hem de AK Parti’nin adayı kendi mahallelerinden göstermemesine çok büyük tepki göstermiş ancak bu sandığa çok fazla etki etmemişti. İşadamı Niyazi Taşçı; Saadet Partisi’nden aday olmuş ve 5009 oy da kalmıştı. 2019’da yapılan seçimde ise Ladik Mahallesi; Niyazi Taşçı destekli Mehmet Güney adaylığında birleşmiş ama bu birliktelik yine sandığa yansımamış; Bağımsız aday Mehmet Güney; 5389 oy alarak seçimi ikincilikle tamamlamıştı. Kapanmadan önce Ladik Belediyesi’nde görev yapan Necati Koç’un adaylığı Ladik’i yeniden birleştirip oy sayısını 6372’ye çıkararak seçimi zaferle tamamladı.