Konya Valiliği’nden uyarı: Bu bölgelere yaklaşmayın!

Konya Valiliği’nden uyarı: Bu bölgelere yaklaşmayın!
Konya Valiliği, Devlet Demiryollarının Konya ile Afyon arasındaki güzergahta ilaçlama çalışması yapacağını duyurarak, vatandaşların 10 gün süreyle bu bölgeden uzak durması uyarısında bulundu

Konya Valiliği, Devlet Demir yolları (TCDD) tarafından bazı güzergahlarda ilaçlama yapılacağını açıkladı.

Valilik tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Devlet Demiryollarının yapacağı ilaçlama çalışmasına ilişkin bilgi aktarılarak, ilaçlamadan etkilenecek ilçelere dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“22 Nisan 2024 – 26 Nisan 2024 tarihleri arasında Afyon Aliçetinkaya Gar - Konya YHT Gar arası gar, istasyon ve saydinglerde otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır. Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren 10 gün boyunca; vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinde bulunmamaları önemle duyurulur.”

İLAÇLAMA YAPILACAK BÖLGELER
İlaçlara yapılacak yerler şöyle: Afyon Aliçetinkaya, Çay, Sultandağı, Kavaklı, Gölçayır, Akşehir, Gözpınarı, Argıthan, Reşadiye, Çavuşçugöl, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Meydan, Pınarbaşı, Horozluhan, Konya YHT Gar arası (Afyonkarahisar ve Konya İl sınırları) gar ve istasyonları arası.