Konya’daki eğitim kurumu iflas etti

Konya’daki eğitim kurumu iflas etti
Konya Merkez, Çumra ve Sarayönü'nde şubeleri bulunan, Sarayönü'nde de geçtiğimiz 2 yılda birçok öğrenciyi, Sarayönü'nün tecrübeli ve sevilen öğretmeni Gültekin Karlı ve branş hocalarının eşliğinde sınava hazırlayan Özel Piramit Eğitim Kurumları iflas bayrağını çekti.

Sarayönü'nde Halk Eğitim Merkezinin karşısında bulunan hizmet binasını boşaltan kurumdan öğretmenlerin bir kısmı 2 aylık maaşını alamazken, kurumdan yapılan SMS bildiriminde yıllık peşin ödeme yapan öğrencilere ücretlerinin 1 ay içerisinde geri verileceği ifade edildi.

Özel Piramit Eğitim Kurumları'ndan yapılan açıklamaya göre, kurum iflas etmiş durumda ve öğrencilerle ilgili olarak alınan yıllık peşin ödemelerin bir ay içerisinde iade edileceği bildirildi. Ancak, öğretmenlerden bir kısmı, çalıştıkları süre boyunca alacakları olan maaşlarını alamadı. Bu durum, öğrencilerin yanı sıra eğitim kadrosunu da olumsuz etkiledi.

Sarayönü'nde özellikle sınavlara hazırlık sürecinde önemli bir rol oynayan ve öğrenciler tarafından oldukça sevilen Gültekin Karlı gibi deneyimli öğretmenlerin mağdur duruma düşmesi, eğitim camiasında üzüntüyle karşılandı. Öğrencilerin eğitim hayatlarını etkileyen bu gelişme, bölgedeki eğitim kurumları ve veliler arasında da endişe yarattı.

Çakır:” Sarayönü’nde bir kurumun daha hizmet hayatı son buldu”

Sarayönü’nün tanınan iş insanlarından Metin Çakır, Sarayönü'nde bir eğitim kurumunun daha kapanmasının üzücü olduğunu ifade ederek, eğitim kurumunun sahiplerinin farklı sektörlerdeki işlerinin kötüye gitmesi nedeniyle iflas ettiğini öğrendiklerini belirtti.

Piramit Eğitim Kurumlarının hizmet verdiği binanın sahibi olan Metin Çakır, kurumdan kira alacaklarının bir kısmına karşılık demirbaşların kendilerinde kaldığını belirterek, binalarının Sarayönü'nde eğitim sektöründe faaliyet göstermek isteyen kurumlar için uygun ve MEB prosedürlerini karşılayan bir sistemde olduğunu vurguladı.

Piramit Eğitim Kurumları'nın Sarayönü şubesinin eğitmen kadrosunun önemli isimlerden oluştuğunu ve özellikle Sarayönü'nün gençlerinin yetişmesinde büyük emeği olan Gültekin Karlı gibi bir isimle uzun yıllar yoluna devam etmesini beklediklerini belirten Çakır, gelinen noktada iflasın ticari hayatın içinde var olduğunu ancak Sarayönü'nde üniversiteye hazırlanan öğrenciler için eğitim sektöründeki boşluğun giderilmesi için binalarının hizmet vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.