Konyalı belediye başkanından örnek davranış!

Konyalı belediye başkanından örnek davranış!
Konya’nın Cihanbeyli İlçesi’nde yerel seçimleri kazanarak belediye başkanı seçilen Dr. Fırat Kızılkaya, bütün belediyelere örnek bir davranış sergiledi. Başkan Kızılkaya, itibardan tasarruf edeceklerini belirterek, belediye envanterindeki iki makam aracından birini satışa çıkardı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti’yi ezici üstünlükle geçerek seçilen Cihanbeyli’nin CHP’li Belediye Başkanı Dr. Fırat Kızılkaya, örnek bir davranışa imza attı.

Seçimlerde Cihanbeyli Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkanı adayı Mehmet Kale yüzde 38,74 oy oranıyla 10 bin 348 oy alarak ikinci olurken, yüzde 46,33 ile 12 bin 374 oy alan CHP’nin adayı Dr. Fırat Kızılkaya Cihanbeyli Belediye Başkanı seçildi.

Merhaba Gazetesi’nden Emre Özgül’ün haberine göre, göreve gelir gelmez, “İtibardan tasarruf ede ede ilçeye güzel yatırımlar kazandıracağız” diyen yeni başkan Kızılkaya, belediye envanterinde bulunan iki makam aracından bir tanesini satışa çıkardı.

‘UCUBE BÜYÜKŞEHİR YASASI TEKRAR KONUŞULMALI’
Büyükşehir Yasasının ucube olduğunu ve konuşulması gerektiğini vurgulayan Dr. Fırat Kızılkaya, bu yasa ile birlikte birçok ilçenin doğrandığını söyledi. Dr. Kızılkaya, “Yazık, günah! Cihanbeyli'nin Kandil Mahallesi ile Konya arası 200 kilometre. Konya'dan Kandil'e araç gidiyor. Bu araçların yaktığı akaryakıta yazık. Bu ucube yasa keşke değişse. Bütün mahallelerimizi Cihanbeyli'ye bağlayın. Mezarlıklar, KOSKİ Konya'ya bağlanmış. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

‘BAŞARININ YOLU İTİBARDAN TASARRUFTAN GEÇİYOR’
Başarının yolunun itibardan tasarruf olduğunu savunan Başkan Kızılkaya, “Bizler ne yiyeceğiz ne de yedireceğiz. Bizler, itibardan tasarruf edeceğiz. Başarının yolu itibardan tasarruftan geçiyor. Ciddi bir tasarrufa girmezsek, inanın maddi olanaklarımız sıfırlanır. Benim 2 tane makam aracım varmış. Ben, bu araçlardan birini satıyorum.

Biz, hak, hukuk ve adalete önem veriyoruz. Yapacağımız hizmetlerle farklılığımızı ortaya koyacağız. Kul hakkına önem vereceğiz. Bana MHP'liler de oy verdi, AK Partililer de oy verdi. Ben, bu niyeti suiistimal edemem. İtibardan tasarruf ede ede ilçemize çok güzel yatırımları kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ