Meteoroloji’den Konya’ya uyarı: Kuvvetli geliyor

Meteoroloji’den Konya’ya uyarı: Kuvvetli geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunda Türkiye’nin birçok bölgesine şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji’nin raporunda Konya detayı dikkat çekti

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, bugün akşam saatlerinden sonra kıyı Ege'de, yarın öğle saatlerinden itibaren de iç Ege ile İç Anadolu'nun batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor.

Son tahminlere göre Konya'da bugün en yüksek sıcaklığın 29° olması beklenirken, havanın ise parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Kentte yarından itibaren kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğini dile getiren meteoroloji yetkilileri, en yüksek hava sıcaklığının 31° en düşük sıcaklığın ise 27 ° olacağını bildirdi. Konya’da 28 Nisan Pazar günü de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yetkililer, şiddetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Meteoroloji yetkilileri Konya'da 5 günlük hava durumunu şu şekilde açıkladı:
23 Nisan (bugün) parçalı bulutlu, 29°
24 Nisan (yarın) kuvvetli rüzgarlı, 31°
25 Nisan 2024 Perşembe parçalı bulutlu, sıcaklık 30°
26 Nisan 2024 Cuma parçalı bulutlu, sıcaklık 30°
27 Nisan 2024 Cumartesi bulutlu, sıcaklık 26°
28 Nisan Pazar gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 27°