KTÜN’de takı tasarım atölyesi hayata geçirildi

KTÜN’de takı tasarım atölyesi hayata geçirildi
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)’ne “Özboyacı Altın Kuyumculuk ve Takı Tasarım Atölyesi” adıyla yeni bir atölye daha kazandırıldı.

KTÜN Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve Özboyacı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı arasında yapılan protokol ile takı tasarımı alanındaki usta açığının kapatılması hedefleniyor.

ktunde-taki-tasarim-1.jpg

Protokolün imzalanmasının ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen törenle atölyenin resmi açılışı yapıldı.

Kurdele kesiminin ardından konuşan KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, yapılan protokol ile ülke için katma değer üretecek bir atölyenin hayata geçirildiğinin altını çizdi. Rektör Çelik, Özboyacı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

ktunde-taki-tasarim-3.jpg

Daha sonra söz alan Ziya Özboyacı da Türkiye’de üniversiteler tarafından örnek alınması gereken bir projeye imza atıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugün burada güzel bir amaç için bulunuyoruz, bu bölüm için çorbada bizimde tuzumuz olacaksa ne mutlu bize. Ülke genelindeki üniversiteler tarafından örnek alınması gereken bir projedir. Çünkü alanda işin ehli personele ihtiyaç var, bu alanda açlık var.”